Third day of Athens Coffee Festival is a charm!

Third day of Athens Coffee Festival is a charm!

Οι επαγγελματίες της καφεστίασης και οι coffee lovers συναντιούνται για 3η και τελευταία ημέρα στο Athens Coffee Festival.

Μηχανές espresso, tamping, coffee grinders, μουσική, γέλια, συζητήσεις, επιφωνήματα χαράς…  είναι οι ήχοι που ακούει όποιος περνάει σήμερα τις πύλες της Τεχνόπολης. Μέσα σε ένα φεστιβαλικό κλίμα, οι επαγγελματίες του κλάδου και οι λάτρεις του καλού καφέ δοκιμάζουν για ακόμα μία μέρα μοναδικές ποικιλίες από τον αγαπημένο τους καφέ, συζητάνε με τους αξιόλογους baristas των εκθετών για την διαφορά ανάμεσα στο cold brew και στο nitro, αλλά και για τις επιλογές που έχουν σε κάψουλες και pods, θαυμάζουν τις εντυπωσιακές επαγγελματικές μηχανές, ανακαλύπτουν καφέδες από την Κόστα Ρίκα, την Ινδονησία, την Γουατεμάλα, σταματούν για να δουν την hostesses του φεστιβάλ, την γλυκιά Κατερίνα Ψιμοπούλου να παίζει μουσική. Όλοι εκθέτες και επισκέπτες, έχουν γίνει για ακόμα μία ημέρα μια παρέα πίνοντας καφέδες ποιοτικούς και ανακαλύπτοντας όλες τις τάσεις και εξελίξεις στον χώρο.

Απονομή βραβείων, πλούσιοι διαγωνισμοί και ένα δυναμικό φινάλε για τα Coffee Masterclasses

Με πλούσια θεματολογία υποδέχονται και σήμερα τους επισκέπτες τα Coffee Masterclasses, με τα στελέχη του ελληνικού coffee industry και πιστοποιημένους εκπαιδευτές και baristas να δίνουν απαντήσεις πάνω σε… hot ζητήματα για τον καφέ. Η ημέρα ξεκινάει με μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία αναφορικά με τη δύναμη των influencers, ειδικά στον χώρο του καφέ ενώ στη συνέχεια, θα αναλυθεί το πολύ ειδικευμένο θέμα του sample roasting και το micro-roastery και θα δοθούν ιδέες και λύσεις για εργονομικούς χώρους καφεστίασης. Η τελευταία ημέρα των ομιλιών θέτει στο προσκήνια καίρια ζητήματα του κλάδου, όπως το πώς επηρεάζει τη γεύση του καφέ η ποιότητα του νερού και του πάγου και τη σημασία του branding στον specialty coffee. Τα Coffee Masterclasses φιλοξενούν ακόμη Live ομιλία από την Αυστραλία, αναφορικά με τις απαιτήσεις και την εκπαίδευση που περνάει ένας barista που επιλέγει τον δρόμο του πρωταθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα, σήμερα διεξάγεται το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Ταλαντούχοι baristas δίνουν όλη μέρα την μάχη του αρώματος και της γεύσης, με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress. Παράλληλα, μετά το πέρας του διαγωνισμού, ο Dj Νίκος Σαλπαδήμας θα ξεσηκώσει με τη μουσική του τους επισκέπτες του φεστιβάλ, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis