Ο πλέον καινοτόμος διαγωνισμός γεύσης και αρώματος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μία χρονιά στο Athens Coffee Festival, τη μεγάλη γιορτή του καφέ που υποστηρίζει έμπρακτα την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ.

Το Athens Coffee Festival φιλοξένησε μία ακόμα σημαντική δράση με βάση τον καφέ, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εντυπωσιακό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, που είχαν την ευκαιρία τόσο οι επαγγελματίες του coffee industry όσο και οι coffee lovers να παρακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, διεξήχθη το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Ταλαντούχοι baristas έδωσαν τη μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress στην Μελβούρνη. Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Στέλιος Αντωνίου, την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νίκος Στόφορος ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Γιάννης Γαλατσιάτος.

Στέλιος Αντωνίου

Νίκος Στόφορος, Στέλιος Αντωνίου, Γιάννης Γαλατσιάτος

Τι είναι η AeroPress;

Πρόκειται για μια χειροκίνητη και φορητή μηχανή καφέ, που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή γεύση με μικρότερη οξύτητα, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τη φυσική, γευστικά πικρή χροιά του καφέ. Το μικροφιλτράρισμα εξασφαλίζει ένα καφέ χωρίς υπολείμματα, ενώ η διαδικασία πίεσης διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και αρκεί ένα λεπτό από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την… απόλαυση του αποτελέσματος στο ποτήρι μας.

Οι τρείς κριτές του τελικού Χρήστος Λουκάκης, Γιώργος Μακρόπουλος, Σταύρος Λαμπρινίδης

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό AeroPress

  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress δημιουργήθηκε το 2008 από τους Tim Wendelboe και Tim Varney και από τότε έχει γίνει μία από τις πιο συναρπαστικές και μοναδικές πλατφόρμες διαγωνισμού στον κλάδο του καφέ. Στην παρθενική διοργάνωση συμμετείχαν τρεις baristas διεκδικώντας ένα συμβολικό βραβείο. Έντεκα χρόνια μετά, ο διαγωνισμός γιγαντώθηκε με συμμετοχές από 51 χώρες και συνολικά χίλιους διαγωνιζόμενους.
  • Στην Ελλάδα φέτος διοργανώνεται για 6η φορά και είναι η 3η φορά, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival.
  • Τον 6ο πανελλήνιο τίτλο μπορούν να διεκδικήσουν τόσο επαγγελματίες barista, όσο και ερασιτέχνες.
  • Αναφορικά με τους κανόνες, αυτοί είναι απλοί. Οι κριτές (7 συνολικά) θα αξιολογήσουν στα τυφλά, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη γεύση και στον καλύτερο τρόπο εκχύλισης με AeroPress. Μέσα από τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού και διαφανούς διαγωνισμού, επιδιώκεται να αναδειχθούν αλλά και να βελτιστοποιηθούν οι διαφορετικές τεχνικές, που προσφέρει η χρήση του AeroPress. Αναλυτικά για το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του AeroPress.
tipobet bets10 mobilbahis