Coffee Masterclasses

34 top baristas και κορυφαία στελέχη του ελληνικού coffee industry παρουσιάζουν τα hot trends και τις εξελίξεις στον χώρο του καφέ.

Θέλετε να μάθετε πρώτοι όλες τις νέες τάσεις και καινοτομίες στον χώρο του καφέ; Για τον ρόλο του microroasting και τα υγιεινά ροφήματα; Ή να διευρύνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τον καφέ και τις τεχνικές παρασκευής του; Είτε είστε επαγγελματίας στο coffee industry, είτε home barista, τα Coffee Masterclasses του Athens Coffee Festival 2023, θα σας εμπνεύσουν και θα αναπτύξουν τις δεξιότητές σας.

From seed to cup!

Για τρεις ημέρες, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, κορυφαία στελέχη της αγοράς και διακεκριμένοι επαγγελματίες θα μιλήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους, που αφορούν κυρίως τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους ενημερωμένους home barista. 34 βραβευμένοι baristas και κορυφαία στελέχη του ελληνικού coffee industry παρουσιάζουν σε 19 ώρες τα hot trends για τον Καφέ και την Καφεστίαση!

Μάθετε τα πάντα για τις εξελίξεις στο processing, τη σημασία του sample roasting, τις καινοτομίες στις μηχανές και τον εξοπλισμό του καφέ και την τάση των microroasteries. Από την τέχνη του καβουρδίσματος, μέχρι τα νέα ψηφιακά εργαλεία, που χρειάζεται μία επιχείρηση καφεστίασης και την εκπαίδευση του προσωπικού, ανακαλύψτε όλες τις νέες τάσεις και τα ζητήματα που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ.

Παράλληλα, έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε ενεργά στα Coffee Masterclasses κάνοντας τις δικές σας coffee ερωτήσεις στους ομιλητές!

Τα Coffee Masterclasses πραγματοποιούνται στο  Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.Το πρόγραμμα των Coffee Masterclasses έχει επιμεληθεί το περιοδικό Snack & Coffee και τον συντονισμό τους έχει η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Ελένη Μανίκα.

Πρόγραμμα Coffee Masterclasses

13.00-13.45

Βarista Tips για Coffee Lovers & Home Baristas

Ομιλητής: Βασίλης Ροδόπουλος, Coffee Expert Filicori


14.00 – 14.45

Brew tips για όλους, από home brewers μέχρι επίδοξους πρωταθλητές

Ομιλήτρια: Αθανασία Καλαμπαλίκη, Kudu Coffee Roasters


15.00 – 15.45

Ο καφές της Ινδονησίας

Ομιλητής: Djundjunan Bebeb AK Nugraha, Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα


16.00 – 16.45

Ο καφές της Βραζιλίας είναι καλύτερος από ό,τι νομίζαμε

Ομιλητής: Παναγιώτης Νίκας, Barista Academy, Συγγραφέας


17.00 – 17.45

Τα microroasteries και γιατί μας αρέσουν!

Ομιλητές: Στέφανος Δωματιώτης, CREATE, Nεράντζης Αλέξανδρος, Cafetierra, Σώτος Μιχαήλ, Kross Roasters

Συντονιστής: Γιώργος Μαντάς, Αρχισυντάκτης Snack&Coffee


18.00 – 18.45

Cappuccino, Macchiato, Flat White, Latte… Το γάλα μετράει!

Ομιλητές: Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Coffee Expert, NOYNOY BARISTA’S GOLD, Μιχάλης Καραγιάννης, Barista Trainer Coffee Lab


12.00-12.45

Η συμβολή των Επιχειρήσεων σε έκτακτες και προκύπτουσες ανάγκες της Κοινωνίας των Πολιτών & ως αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας στήριξης

Ομιλήτρια: Γεωργία Παράσχου, Founder & CEO – Humanity Greece


13.00-13.45

Kαλαμάκια: Μύθοι και πραγματικότητα

Ομιλητής: Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος MATRIX PACK


14.00 – 14.45

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για home baristas και coffee lovers

Ομιλητής: Σεραφείμ Ζούκας, Home Barista


15.00 – 15.45

Εσπρεσομηχανές: Η τεχνολογία συναντά τη βιωσιμότητα 

Ομιλητές: Αλέξανδρος Σανοζίδης, Eurogat, Δάνος Δανιηλίδης, Innovative Coffee Systems, Θοδωρής Βασιλόπουλος, Espressor

Συντονιστής: Γιώργος Μαντάς, Αρχισυντάκτης Snack&Coffee


16.00 – 16.45

O καφές του Μεξικό

Ομιλητές: Alejandro Garcia Moreno, Πρέσβης του Μεξικό στην Ελλάδα, Danay Farías, CEO Biagro Trading Mexico


17.00 – 17.45

Προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα του barista 

Ομιλητές: Στάθης Κορέμτας, Coffee Expert CocaCola 3E, Διονύσης Μουστής, Coffee Capabilities, Lavazza, Kωνσταντίνος Περπινιάς, Mr Bean, , Άγγελος Κοτσυφάκης Seed Coffee Company

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


18.00 – 18.45

Το “παιχνίδι” του μυαλού και των αισθήσεων στον καφέ

Ομιλητής: Γιώργος Μακρόπουλος, Coffee Capabilities & Events Lead, Nestlé Professional


12.00-12.45

Κάντε upgrade με ποιοτικά ροφήματα

Ομιλητές: Aλέξανδρος Παναγούλιας, Yum Tales, Helen Lau, European Exports Manager, Something and Nothing & Morgan Masters European Sales Manager, Lemonaid

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


13.00-13.45

H κυκλική οικονομία στην πράξη

Ομιλητές: Νίκος Πολίτης, Lead of the Coffee Island Sustainability Team, Δρ. Αλέξης Πάντζιαρος, CEO & Co- Founder της Coffee-Eco


14.00 – 14.45

Εκπαίδευση προσωπικού: Το Α και το Ω της επιτυχίας

Ομιλητές: Γιώργος Μουλάς ΧΑΣΚΟΣ ΕΠΕ- Caffe’ Luigi, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Coffee Expert, NOYNOY BARISTA’S GOLD, Βαλάντης Λαμπριανίδης, Valenio Specialty Coffee, Kωνσταντίνος Ιατρίδης, Coffee Expert&Trainer, ΒΕΝΕΤΗΣ

Συντονιστής: Θανάσης Γιαλούρης, Διευθυντής Εκδόσεων, Forum SA


15.00 – 15.45

Μετατρέποντας το Brunch σε απόλυτη εμπειρία

Ομιλητής: Γιάννης Ρούδας, Head of Frozen Business, Olympic Foods


16.00 – 16.45

Ο δεκάλογος για απολαυστικό Cold Brew

Ομιλητής: Φώτης Λέφας, Coffee Lovers


17.00 – 17.45

Από barista roaster: Οδηγός Επιβίωσης

Ομιλητές:  Αντώνης Καργιώτης, Sapid, Μιχάλης Σωτηρίου, Distretto Coffee Roasters, Μιχάλης Κατσιαβός, 7Steps

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


Σάββατο 23/9

13.00-13.45

Βarista Tips για Coffee Lovers & Home Baristas

Ομιλητής: Βασίλης Ροδόπουλος, Coffee Expert Filicori


14.00 – 14.45

Brew tips για όλους, από home brewers μέχρι επίδοξους πρωταθλητές

Ομιλήτρια: Αθανασία Καλαμπαλίκη, Kudu Coffee Roasters


15.00 – 15.45

Ο καφές της Ινδονησίας

Ομιλητής: Djundjunan Bebeb AK Nugraha, Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα


16.00 – 16.45

Ο καφές της Βραζιλίας είναι καλύτερος από ό,τι νομίζαμε

Ομιλητής: Παναγιώτης Νίκας, Barista Academy, Συγγραφέας


17.00 – 17.45

Τα microroasteries και γιατί μας αρέσουν!

Ομιλητές: Στέφανος Δωματιώτης, CREATE, Nεράντζης Αλέξανδρος, Cafetierra, Σώτος Μιχαήλ, Kross Roasters

Συντονιστής: Γιώργος Μαντάς, Αρχισυντάκτης Snack&Coffee


18.00 – 18.45

Cappuccino, Macchiato, Flat White, Latte… Το γάλα μετράει!

Ομιλητές: Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Coffee Expert, NOYNOY BARISTA’S GOLD, Μιχάλης Καραγιάννης, Barista Trainer Coffee Lab


Κυριακή 24/9

12.00-12.45

Η συμβολή των Επιχειρήσεων σε έκτακτες και προκύπτουσες ανάγκες της Κοινωνίας των Πολιτών & ως αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας στήριξης

Ομιλήτρια: Γεωργία Παράσχου, Founder & CEO – Humanity Greece


13.00-13.45

Kαλαμάκια: Μύθοι και πραγματικότητα

Ομιλητής: Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος MATRIX PACK


14.00 – 14.45

Ο απαραίτητος εξοπλισμός για home baristas και coffee lovers

Ομιλητής: Σεραφείμ Ζούκας, Home Barista


15.00 – 15.45

Εσπρεσομηχανές: Η τεχνολογία συναντά τη βιωσιμότητα 

Ομιλητές: Αλέξανδρος Σανοζίδης, Eurogat, Δάνος Δανιηλίδης, Innovative Coffee Systems, Θοδωρής Βασιλόπουλος, Espressor

Συντονιστής: Γιώργος Μαντάς, Αρχισυντάκτης Snack&Coffee


16.00 – 16.45

O καφές του Μεξικό

Ομιλητές: Alejandro Garcia Moreno, Πρέσβης του Μεξικό στην Ελλάδα, Danay Farías, CEO Biagro Trading Mexico


17.00 – 17.45

Προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα του barista 

Ομιλητές: Στάθης Κορέμτας, Coffee Expert CocaCola 3E, Διονύσης Μουστής, Coffee Capabilities, Lavazza, Kωνσταντίνος Περπινιάς, Mr Bean, , Άγγελος Κοτσυφάκης Seed Coffee Company

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


18.00 – 18.45

Το “παιχνίδι” του μυαλού και των αισθήσεων στον καφέ

Ομιλητής: Γιώργος Μακρόπουλος, Coffee Capabilities & Events Lead, Nestlé Professional


Δευτέρα 25/9

12.00-12.45

Κάντε upgrade με ποιοτικά ροφήματα

Ομιλητές: Aλέξανδρος Παναγούλιας, Yum Tales, Helen Lau, European Exports Manager, Something and Nothing & Morgan Masters European Sales Manager, Lemonaid

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


13.00-13.45

H κυκλική οικονομία στην πράξη

Ομιλητές: Νίκος Πολίτης, Lead of the Coffee Island Sustainability Team, Δρ. Αλέξης Πάντζιαρος, CEO & Co- Founder της Coffee-Eco


14.00 – 14.45

Εκπαίδευση προσωπικού: Το Α και το Ω της επιτυχίας

Ομιλητές: Γιώργος Μουλάς ΧΑΣΚΟΣ ΕΠΕ- Caffe’ Luigi, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Coffee Expert, NOYNOY BARISTA’S GOLD, Βαλάντης Λαμπριανίδης, Valenio Specialty Coffee, Kωνσταντίνος Ιατρίδης, Coffee Expert&Trainer, ΒΕΝΕΤΗΣ

Συντονιστής: Θανάσης Γιαλούρης, Διευθυντής Εκδόσεων, Forum SA


15.00 – 15.45

Μετατρέποντας το Brunch σε απόλυτη εμπειρία

Ομιλητής: Γιάννης Ρούδας, Head of Frozen Business, Olympic Foods


16.00 – 16.45

Ο δεκάλογος για απολαυστικό Cold Brew

Ομιλητής: Φώτης Λέφας, Coffee Lovers


17.00 – 17.45

Από barista roaster: Οδηγός Επιβίωσης

Ομιλητές:  Αντώνης Καργιώτης, Sapid, Μιχάλης Σωτηρίου, Distretto Coffee Roasters, Μιχάλης Κατσιαβός, 7Steps

Συντονίστρια: Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee


tipobet bets10 mobilbahis