Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ

Oι masters του καφέ έρχονται ξανά στο Athens Coffee Festival και θα βάλουν όλη την τέχνη τους και τη φαντασία τους για να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Coffee in Good Spirits, Roasting, Latte Art που διοργανώνονται από το SCA Greece.

Το ελληνικό coffee industry δίνει ραντεβού στο Athens Coffee Festival 2023! Τοp baristas, brewers και roasters θα είναι εδώ με σκοπό είτε να συμμετάσχουν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2024 Coffee in Good Spirits, Roasting, Latte Art, είτε να παρακολουθήσουν από κοντά αυτές τις γεμάτες αγωνία, αλλά και φαντασία αναμετρήσεις.

Διακεκριμένοι και έμπειροι baristas λοιπόν θα αναμετρηθούν σε αυτές τις τρεις κατηγορίες για την πρώτη θέση στη χώρα μας, καθώς και την εκπροσώπηση της στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αίθουσα D10 θα γεμίσει με κόσμο – φίλους και συνεργάτες των διαγωνιζόμενους, που θα ζητωκραυγάζουν και θα τους δίνουν κουράγιο – αλλά και φυσικά και από επισκέπτες του φεστιβάλ, που θα θέλουν να γνωρίσουν από κοντά έστω και με αυτό τον τρόπο αυτές τις ιδιαίτερες τεχνικές δημιουργίας ενός ροφήματος καφέ.

Πάμε να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τις τεχνικές πάνω στις οποίες οι coffee experts μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό…

Coffee in Good Spirits

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, θα αναδείξει τις δεξιότητες mixology των baristas, σε ένα περιβάλλον, όπου ο καφές και το αλκοόλ συνδυάζονται τέλεια. Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να δείξουν τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και με όπλο το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις πρωτότυπες δημιουργίες να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Coffee in Good Spirits Championship.

Roasting

Στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting, που ξεκινάει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ, μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Latte Art

Το Latte Art είναι η μέθοδος, κατά την οποία ο barista, ρίχνοντας αφρόγαλα στον espresso δημιουργεί διαφορετικά σχέδια στην επιφάνεια του. Επεξεργάζεται, δηλαδή, με τις κατάλληλες τεχνικές το γάλα, ώστε να το συνδυάσει με τον καφέ, για να παρασκευάσει, αλλά κυρίως για να διακοσμήσει τα ροφήματά του. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival 2023, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σχέδια με γάλα πάνω σε καφέ και ο νικητής θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το διεθνή διαγωνισμό.

Ποιοι θα στεφθούν φέτος coffee masters; Stay tuned!

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Καφέ:

Πρόγραμμα Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ 2024

 

tipobet bets10 mobilbahis