ΑCF & Humanity Greece ένωσαν τις δυνάμεις τους!

Το Athens Coffee Festival, ως ένα φεστιβάλ που όχι μόνο προσφέρει ενημέρωση και διασκέδαση αλλά και λειτουργεί και ως μία πλατφόρμα ανάδειξης δράσεων με επίκεντρο τον συνάνθρωπο και την κοινωνία, φέτος για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2023, ένωσε τις δυνάμεις του με το Humanity Greece, μια από τις πιο δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. 

Ο στόχος; Κοινός. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση με την ελπίδα να μπορέσουμε να συμβάλλουμε μαζί στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 

Ο τρόπος; Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα μέσα στο φεστιβάλ 23-25 Σεπτεμβρίου. 

Συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων

Από τις 10:00-21:00 το Σάββατο και την Κυριακή και από τις 11:00 έως τις 20:00 την Δευτέρα, οι εθελοντές του Humanity Greece υποδέχθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία μέσα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους επισκέπτες και εκθέτες του φεστιβάλ που θέλησαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, προς στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων οικογενειών του Μητρώου που στηρίζει το Humanity Greece. 

 

Ακολουθεί η λίστα με τα αγαθά που συλλέχθηκαν: 
  • 35 μεγάλες σακούλες ρουχισμού (κάθε ηλικίας) 
  • 10 σχολικές τσάντες
  • 10 κιλά ζυμαρικά 
  • 12 κιλά όσπρια 
  • 20 λίτρα ελαιόλαδο 
  • 40 τεμάχια σνακ 
  • 42 κονσέρβες  
  • 10 βρεφικές πάνες 
  • 20 βρεφικές τροφές 
  • 20 εξάδες μεγάλα εμφιαλωμένα νερά 
  • 10 24άδες μικρά εμφιαλωμένα νερά 
  • 20 χυμοί 

Δράσεις σε συνεργασία με τους εκθέτες 

Οι εταιρίες εκθέτες του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν προϊόντα σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ, όπως τρόφιμα, ροφήματα, σνακ τα οποία θα διατεθούν τόσο στις ευάλωτες Οικογένειες του Μητρώου του Humanity Greece όσο και στον άστεγο πληθυσμό που στηρίζεται από τον Οργανισμό, με σκοπό την προώθηση της αξίας της βιωσιμότητας και του upcycling. 

Ενημέρωση & εκπαίδευση 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η ομάδα του Humanity Greece είχε παρουσία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τεχνόπολης,μέσα στην αίθουσα D12,όπου οι επισκέπτες του Athens Coffee Festival μπόρεσαν να ενημερωθούν για τη δράση της οργάνωσης, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν και αυτοί. Παράλληλα, η ιδρύτρια του οργανισμού, η κυρία Γεωργία Παράσχου πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses τηνΚυριακή 24.9,12:00-13:00με θέμα “Η Συμβολή των Επιχειρήσεων σε έκτακτες και προκύπτουσες ανάγκες της Κοινωνίας των Πολιτών – Η συμβολή των Επιχειρήσεων ως αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας στήριξης”. 

Σας ευχαριστούμε όλους που στο AthensCoffeeFestival 2023 συμβάλατε στο να κάνουμε πράξη το όραμα της HumanityGreece «Γίνε Εσύ ο Κόσμος που Αλλάζει»! 

Λίγα λόγια για την Humanity Greece 

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας του, τοHumanity Greeceθεωρείται μια από τις πιο δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, έχει εξελιχθεί σε έναν ανθρωπιστικό οργανισμό που στηρίζει σε μηνιαία βάση πάνω από 500 οικογένειες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. 

 

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis