Athens Coffee Festival 2022

Ιt’s festival time! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Επαγγελματίες της καφεστίασης, home baristas, λάτρεις του καφέ δίνουν ραντεβού από σήμερα και για τρεις ολόκληρες ημέρες στη μεγάλη γιορτή του καφέ στην πόλη!

Η πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής του καφέ ξεκίνησε και από τις 10:00 το πρωί πλήθος επισκεπτών περνά τις πύλες της  Τεχνόπολης. Με μεγάλη ανυπομονησία, οι 100 εκθέτες, καθώς και οι εξειδικευμένοι ομιλητές που θα πραγματοποιήσουν τα Coffee Masterclasses δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και τους απανταχού coffee lovers.

Οι ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων καφεστίασης και baristas που ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, επισκέπτονται τα περίπτερα των εκθετών για να δουν από κοντά μία τεράστια γκάμα από εξαιρετικής ποιότητας καφέδες, εξοπλισμό, είδη σερβιρίσματος, μηχανές, και γενικότερα όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεών τους με στόχο να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Παράλληλα, οι home baristas που αγαπούν τον ποιοτικό καφέ και αναζητούν νέες γεύσεις και ποικιλίες μπορούν να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο και σπάνια blends.

Σεμινάρια & συναυλίες στην «καρδιά» του φεστιβάλ

Και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων, αλλά και πάνελ συζητήσεων γύρω από τον καφέ στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνικού coffee industry και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και baristas θα δώσουν απαντήσεις πάνω σε τεχνικά ζητήματα και θα τοποθετηθούν πάνω σε τάσεις της εποχής. Επιπρόσθετα στα panels, θα τεθούν όλα τα τρέχοντα δεδομένα και προβληματισμοί γύρω από την αγορά της καφεστίασης με βάση την επικαιρότητα, τις προτιμήσεις καθώς και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Σήμερα, οι επαγγελματίες της καφεστίασης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες για τα υγιεινά ροφήματα και τη συμβολή τους στον οργανισμό, να μάθουν για τη νομοθεσία για το πλαστικό και τις δυσκολίες στην εφαρμογή της, καθώς και να ενημερωθούν για την εκπαίδευση και τη διασφάλιση ποιότητας στις αλυσίδες καφέ.

Ακόμη, θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε κύρια ζητήματα για την αγορά βιώσιμου καφέ, το προφίλ καβουρδίσματος του ιταλικού espresso, αλλά και το πρωινό και την υπεραξία που προσφέρει στις επιχειρήσεις καφέ. Τέλος, ειδικοί του coffee industry θα μιλήσουν για τις καινοτομίες των ελληνικών εταιρειών εξοπλισμού roasting και τη διαφορετικότητα του καφέ της Costa Rica.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Athens Coffee Festival επιστρέφουν και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Roasting και Coffee in Good Spirits, υπό την αιγίδα του SCA Greece. Διακεκριμένοι και έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες για την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ, καθώς και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. Πιο συγκεκριμένα σήμερα ξεκινάει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting, ενώ ο διαγωνισμός θα διεξάγεται και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ.

Η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» σήμερα από μελωδίες και ενέργεια. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν -πίνοντας το καφεδάκι τους-, καθώς η σκηνή του φεστιβάλ θα φιλοξενήσει σήμερα από τις 19:30 μέχρι και τις 21:00 το δημοφιλές συγκρότημα 48 Ώρες. Η δράση στην κεντρική σκηνή όμως, δεν σταματά εδώ. Σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το επισκεπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει πλούσια δώρα από τους εκθέτες, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς γνώσεων γύρω από τον καφέ.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis