19.800 επισκέπτες στη μεγάλη γιορτή του καφέ!

19.800 επισκέπτες στη μεγάλη γιορτή του καφέ!

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, 19.800 επισκέπτες “αγκάλιασαν” το Athens Coffee Festival και 100 εκθέτες ετοίμασαν με μεράκι και χαμόγελο μοναδικές ποικιλίες καφέ και προσέφεραν γευστικά συνοδευτικά σνακ.

Για τρεις ημέρες, επαγγελματίες και coffee aficionados γνώρισαν από κοντά κορυφαία roasteries, ξανασυστήθηκαν με τα πιο σημαντικά coffee brands και ήπιαν εξαιρετικής ποιότητας espresso, cold brew, nitro, φίλτρου, cappuccino, latte και coffee cocktails από έμπειρους και βραβευμένους baristas. Παράλληλα, ταξίδεψαν γευστικά σε Βιετνάμ, Ινδονησία, Παναμά, Βραζιλία, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Κένυα, Αιθιοπία… Mα πάνω από όλα έγιναν και αυτοί μέρος της μεγαλύτερης γιορτής για τον καφέ στην πόλη!

Για 6η συνεχή χρονιά, ο καφές και η κουλτούρα του γνώρισαν την αποθέωση, με νέα προϊόντα, τάσεις, ιδέες και συμβουλές από τους καλύτερους του χώρου. Η παρουσία παγκόσμιων πρωταθλητών, coffee experts, στελεχών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, roasters και micro-roasters και cupping experts μετέτρεψαν το φεστιβάλ στον απόλυτο τόπο συνάντησης των coffee lovers, καθώς και των επαγγελματιών του καφέ προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, εμπειριών.

Παράλληλα, οι λάτρεις του εκλεκτού καφέ που κατέκλυσαν την Τεχνόπολη, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κορυφαία coffee brands και καινοτομίες στον κλάδο του καφέ στα περίπτερα των 100 εκθετών, αλλά και να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες με soundtrack τις μουσικές επιλογές της δημοφιλούς ραδιοφωνικής παραγωγού και dj του Hit 88.9, Κατερίνας Ψιμοπούλου.

Σεμινάρια, πρωταθλήματα και happenings στην καρδιά του φεστιβάλ

Η καινοτομία, η έμπνευση, η ενημέρωση κυριάρχησαν στα Coffee Masterclasses. 46 Έλληνες και ξένοι coffee experts παρουσίασαν μέσα από ομιλίες, παρουσιάσεις και πάνελ τις τάσεις της αγοράς του καφέ και αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα, που απασχολούν το coffee industry και τους ανθρώπους του. Η θεματολογία ήταν ευρεία και κινήθηκε από την εκπαίδευση & διασφάλιση ποιότητας στις αλυσίδες καφέ, τη νέα εποχή στο processing του καφέ, τις καινοτομίες των ελληνικών εταιρειών εξοπλισμού roasting, τα ψηφιακά εργαλεία για τις επιχειρήσεις καφεστίασης έως την ποιότητα του νερού στην παρασκευή καφέ, τους στόχους του sample roasting και τη δύναμη των influencers. Τo πρόγραμμα των Masterclasses επιμελήθηκε η ομάδα του Snack & Coffee Magazine και τις ομιλίες συντόνισε η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Ελένη Μανίκα.

Επίσης, ο πιο fun διαγωνισμός καφέ έλαβε χώρα στο Athens Coffee Festival! Μέσα σε ένα άκρως διασκεδαστικό κλίμα αναδείχθηκαν οι τρεις πρώτοι νικητές, οι οποίοι είναι: Μάριος Μάκαρης (1η θέση), Γιαννάκης Γεώργιος (2η θέση) και Σπύρος Λάππας (3η θέση).  Ο πρώτος νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Aeropress, που θα εκπροσωπήσει τη χώρας μας στο Παγκόσμιο στο Βανκούβερ του Καναδά.

Athens Coffee Festival Masterclasses 2022
Athens Coffee Festival 2022
Παράλληλα, ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas έδωσαν ραντεβού για τρεις ημέρες στο Athens Coffee Festival 2022 και αναμετρήθηκαν με στόχο την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits by SCA Greece. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση πήρε ο Χρήστος Κλουβάτος, τη δεύτερη ο Παύλος Δεληγιάννης και την τρίτη ο Γιώργος Νικολόπουλος.
Athens Coffee Festival 2022
Athens Coffee Festival 2022

Η κεντρική σκηνή του Athens Coffee Festival έγινε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας το σημείο συνάντησης των επισκεπτών. Το ρυθμό έδινε η δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, ενώ οι coffee lovers είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα από τους εκθέτες, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς γνώσεων γύρω από τον καφέ. Μάλιστα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κεντρικής σκηνής, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν με τα δημοφιλή συγκροτήματα 48 Ώρες και The Wedding Singers, οι οποίοι χάρισαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης στο κοινό.

Το Athens Coffee Festival δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης 23-25 Σεπτεμβρίου 2023.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis