Here we go, Athens Coffee Festival is back!

Η 1η ημέρα της μεγάλης γιορτής του καφέ ήταν γεμάτη αρώματα, γεύσεις, χαμόγελα, συναντήσεις, αγωνία και events.

Χιλιάδες επισκέπτες ήπιαν το καφέ τους, δοκίμασαν cold brew και nitro, ανακάλυψαν ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, γνώρισαν προτάσεις εξαιρετικής ποιότητας βιολογικού καφέ, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους coffee experts στο πλαίσιο των Coffee masterclasses και φυσικά κέρδισαν πλούσια δώρα. Η πρώτη ημέρα του  Αthens Coffee Festival άφησε την καλύτερη και πιο αρωματική… εντύπωση! Iδιοκτήτες, managers, και baristas από επιχειρήσεις της καφεστίασης από όλη την Ελλάδα που κατέκλυσαν την Τεχνόπολη, είδαν από κοντά στα περίπτερα των εκθετών μία τεράστια γκάμα από specialty coffee, ενημερώθηκαν για τον νέα εξοπλισμό και τις τεχνικές που κυριαρχούν αυτή την περίοδο ενώ συζήτησαν με τους εκπροσώπους των εταιριών για τις μηχανές espresso που παρουσίασαν και πήραν ιδέες για τεχνικές που μπορούν να ανανεώσουν τις παροχές και το επίπεδο των υπηρεσιών της επιχείρησής τους. Παράλληλα, μέσα σε μία φεστιβαλική διάθεση, οι 100 εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο κοινό, οι baristas σε κάθε περίπτερο έδιναν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες και τους ενημέρωναν για τις διαφορετικές ποικιλίες που είχαν στην επιλογή τους, ενώ πολλά ήταν και τα coffee happenings και events που έλαβαν χώρα στα περίπτερα των εκθετών όπως γευσιγνωσίες καφέ, coffee seminars και πολλά άλλα.

Σεμινάρια, διαγωνισμοί και συναυλίες έκλεψαν τις εντυπώσεις

Για ακόμη μία χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν τα Coffee Masterclasses. Το Athens Coffee Festival φιλοξένησε την πρώτη ημέρα ομιλίες γύρω από τον καφέ, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου. Αναλυτικά για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από κορυφαία στελέχη της αγοράς και βραβευμένους barista, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Φυσικά θα υπάρχει συνέχεια κι αύριο, με ένα διαφορετικό κύκλο ομιλιών.

Μία ακόμα δράση του φεστιβάλ όπου υπήρχε αγωνία και ενθουσιασμός ήταν το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting του SCA Greece, για την ανάδειξη του Έλληνα πρωταθλητή. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η κεντρική σκηνή στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, «πλημμύρισε» σήμερα από μελωδίες και ενέργεια αφού σε όλη την διάρκεια της ημέρας η Κατερίνα Ψιμοπούλου, μουσική παραγωγός του Hit 88,9 και παρουσιάστρια του φεστιβάλ έδινε τον παλμό. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ επίσης, είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν -πίνοντας το καφεδάκι τους-, καθώς η σκηνή του φεστιβάλ φιλοξένησε το δημοφιλές συγκρότημα 48 Ώρες.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis