Η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχτηκε για ακόμα μία χρονιά τον πλέον καινοτόμο διαγωνισμό γεύσης και αρώματος, υποστηρίζοντας την καινοτομία και την δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ. 

Μία ακόμα σημαντική δράση με βάση τον καφέ φιλοξένησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το 6ο Athens Coffee Festival εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εντυπωσιακό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων. Πιο συγκεκριμένα διεξήχθη το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Ταλαντούχοι baristas έδωσαν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress

Μετά από μία ολόκληρη ημέρα με αγωνία, αναμετρήσεις, χαμόγελα, αισιοδοξία και μέσα σε μία άκρως φεστιβαλική διάθεση αναδείχθηκαν οι τρείς πρώτοι νικητές, οι οποίοι είναι: Μάριος Μάκαρης (1η θέση), Γιαννάκης Γεώργιος (2Η θέση) και Σπύρος Λάππας (3η θέση).  

Aeropress Athens Coffee Festival

Τι είναι η AeroPress

Πρόκειται για χειροκίνητη και φορητή μηχανή καφέ που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή γεύση με μικρότερη οξύτητα ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τη φυσική, γευστικά πικρή χροιά του καφέ. Το μικροφιλτράρισμα εξασφαλίζει ένα καφέ χωρίς υπολείμματα ενώ η διαδικασία πίεσης διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και αρκεί ένα λεπτό από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την… απόλαυση του αποτελέσματος στο ποτήρι μας. 

tipobet bets10 mobilbahis