Έμπνευση & ενημέρωση από coffee experts

Έμπνευση & ενημέρωση από coffee experts

Στενά συνδεδεμένα με το Athens Coffee Festival, τα Masterclasses έγιναν και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για επαγγελματίες του κλάδου του καφέ.

Άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις και workshops πρωταγωνίστησαν για ακόμη μια χρονιά στο Athens Coffee Festival, στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses.

Και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων αλλά και πάνελ συζητήσεων γύρω από τον καφέ στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με την επιμέλεια του περιοδικού Snack & Coffee.

Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν συνολικά 24 experts του ελληνικού coffee industry ή αλλιώς 18 ώρες επιμόρφωσης και ενημέρωσης. Στη σκηνή του αμφιθεάτρου παρουσιάστηκε μια πλειάδα θεμάτων, από τεχνικά ζητήματα πάνω στην παρασκευή του καφέ μέχρι τομείς του επιχειρείν, μαζί με τάσεις, προτάσεις και προβληματισμούς, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά ζητώντας διευκρινίσεις και θέτοντας καίριες ερωτήσεις σε μια πολύ ζωηρή διάδραση με τους ομιλητές.

Συγκεκριμένα, την 1η ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ, οι επαγγελματίες της καφεστίασης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες γύρω από τις συνθήκες καλλιέργειας του καφέ και πώς επηρεάζουν την ποιότητά του, από τον Γιώργο Μακρόπουλο της Nestlé Professional και να μάθουν για την αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ από τον Γιάννη Παπαδόπουλο (IP-CC Coffee Machines). Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η απήχηση του workshop «H τεχνολογία σύμμαχος του barista» με τον Χρήστο Κλουβάτο (Samba Coffee Roasters) και τον Σπύρο Αλεξόπουλο (Nestlé Professional), όπου συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος του σύγχρονου και τεχνολογικά ακμαίου εξοπλισμού στη λειτουργία μιας επιχείρησης, αλλά και στην ποιότητα του καφέ στο τελικό φλιτζάνι. Οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν εν συνεχεία τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τάσεις στο τσάι από τον Αλέξανδρο Παναγούλια της Eriza και την αμφίδρομη σχέση της κουλτούρας με την έρευνα για τον καφέ από τον Μιχάλη Κατσιαβό,της Samba Coffee Roasters.

Athens Coffee Festival 2021 - Yiannis Taloumis
Athens Coffee Festival 2021 - Panagiotis Nikas

Αριστερά: Γιάννης Ταλούμης, Taf Coffee / Δεξιά: Παναγιώτης Νίκας, Barista Academy. 

Πρωτότυπη και καίρια θεματολογία στα Coffee Masterclasses

Στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses, το πρόγραμμα της 2ης ημέρας περιελάμβανε μία πλούσια θεματολογία για όλους όσοι ήθελαν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα νέα δεδομένα του κλάδου του καφέ σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.  Συγκεκριμένα, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γιάννη Ταλούμη από την Taf Coffee αναφορικά με την ανάπτυξη των hard & soft skills των barista για τη βέλτιστη λειτουργία ενός coffee shop και να μάθουν για τον καφέ της Ινδονησίας αλλά και του Παναμά. Η επόμενη ημέρα για τον ελληνικό καφέ, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται, αναλύθηκαν διεξοδικά από τον Παναγιώτη Χάσκο, Caffe’ Luigi-Χάσκος Ltd – τον Μάνθο Αρχοντάκη, Αρχοντάκης B. ΑΒΕΕ, τον Γ. Δρίτσα, Dritsas Coffee και τον Λάμπρο Αργυρίδη, Laiko Manufacturing & Trading Ltd. Οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν εν συνεχεία τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή του Coffee και brunch στις πωλήσεις από τους: Θάνο Λούση, Bake Hellas ABEE – Παναγιώτη Μπάφη, Bafis & Partners Architects και Γιώργο Δεληχρήστο, Underdog. Τέλος, να ανακαλύψουν τις σωστές συνταγές για τον στιγμιαίο καφέ από τον Παναγιώτη Νίκα της Barista Academy, καθώς να μάθουν όλα τα tips για την πώληση σπάνιων και ακριβών ποικιλιών καφέ στο retail από τον Γιώργο Δεληχρήστο της Underdog.

Athens Coffee Festival 2021 - Masterclasses
Athens Coffee Festival 2021 - Indonesian Ambassador

Άριστερά: Χρήστος Κλουβάτος, Samba Coffee Roasters – Σπύρος Αλεξόπουλος, Nestlé Professional. Δεξιά: Ο Πρέσβης της Ινδονησίας, κ.Ferry Adamhar με τον Χρήστο Λουκάκη.

Με πλούσια θεματολογία υποδέχθηκαν και την ημέρα τους επισκέπτες, τα Coffee Masterclasses. Επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνικού coffee industry και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και baristas έδωσαν απαντήσεις πάνω σε… hot ζητήματα για τον καφέ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αναγνώστου της Caffe’ Luigi-Χάσκος Ltd ανέλυσε διεξοδικά τον ρόλο του ratio στο τελικό φλιτζάνι.  Η τελευταία ημέρα των ομιλιών έθεσε στο προσκήνια καίρια ζητήματα του κλάδου, όπως το microroasting ως επιχειρηματική δραστηριότητα που συζητήθηκε διεξοδικά από τους: Ανδρέα Μαντζίνο, Roasters Kolektiva, Γιώργο Μακρόπουλο Nestlé Professional και Μιχάλη Σωτηρίου, Distretto Coffee Roasters. Τα αναλώσιμα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον τέθηκαν ακόμη στο προσκήνιο από την Μαρία Κυριακάκη της Tessera Bio Products Intertan SA.

Επίσης, ξεχώρισε η από κοινού παρουσίαση του Χρήστου Καβράκου (The Roosters) και της ομάδας Ηλίανθος με τίτλο ¨Αυτισμός και απασχόληση χωρίς προκαταλήψεις”. Με ειλικρίνεια και ευαισθησία οι ομιλητές ανέλυσαν το case study που εξελίσσεται στο The Roosters στο Περιστέρι, όπου απασχολούνται δύο εργαζόμενοι με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Το κοινό αγκάλιασε την ομιλία με τη συμμετοχή του στην παρουσίαση και με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για άλλες σχετικές δράσεις. Τα Coffee Masterclasses έριξαν αυλαία με την ομιλία του Νίκου Τρελλόπουλου των Wellness Stores για την ποιότητα του νερού και πώς επηρεάζει τη γεύση του καφέ.

Να σημειωθεί ότι τα Coffee Masterclasses πραγματοποιήθηκαν σε απόλυτα covid free περιβάλλον, καθώς η είσοδος στο χώρο γινόταν αυστηρά και μόνο με την επίδειξη και τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis