ACF: Δυναμική επιστροφή με 16.500 επισκέπτες

Ιδιοκτήτες και baristas αλλά και ένα δυναμικό καταναλωτικό κοινό μετέτρεψαν το Athens Coffee Festival, στον απόλυτο προορισμό στην πόλη, για τρεις ολόκληρες ημέρες.

 Η επιστροφή του Athens Coffee Festival επισφραγίστηκε από μοναδικές ποικιλίες καφέ, ενδιαφέροντα workshops και πλήθος νέων επαγγελματικών «γνωριμιών». 16.500 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το τριήμερο 25 με 27 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να γίνουν και αυτοί μέρος της μεγάλης γιορτής του καφέ στην Ελλάδα. Το γεγονός δε ότι οι 7.500 ήταν επαγγελματίες του χώρου της καφεστίασης (ιδιοκτήτες, στελέχη επιχείρησης και baristas) επιβεβαιώνει τον μεγάλο εμπορικό χαρακτήρα που έχει το φεστιβάλ και τον καθοριστικό ρόλο του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τόσο των επιχειρήσεων του κλάδου όσο και των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και στην ενημέρωση και εξέλιξη των επαγγελματιών του χώρου. Η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχτηκε ένα δυναμικό εμπορικό αλλά και καταναλωτικό κοινό και χαρακτηρίστηκε από αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

Οι εκθέτες στο σύνολό τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ αλλά και από την προσέλευση του επισκεπτικού κοινού και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προϊόντα τους, γεγονός που χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας. Το πλήθος κόσμου που φιλοξένησε με ασφάλεια το φεστιβάλ και τις τρεις ημέρες, σε συνδυασμό με τον καλοκαιρινό καιρό μετέτρεψε το Athens Coffee Festival στον απόλυτο προορισμό της πόλης, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας (όπως Καλαμάτα, Θήβα, Κόρινθο, Κεφαλλονιά, Μυτιλήνη, Άμφισσα, Ρόδο, Χίο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Γιαννιτσά, Πάτρα, Καλαμπάκα, Καστοριά) και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, επισκέπτες προέρχονταν όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τη Γερμανία, τη Κύπρο και την Ινδία.

Athens Coffee Festival 2021
Athens Coffee Festival 2021

Οι επιχειρηματίες της καφεστίασης έδωσαν το παρών

Οι decision makers του κλάδου της καφεστίασης είχαν την ευκαιρία μέσα σε ένα «γεμάτο» τριήμερο, να συνομιλήσουν με τους top Έλληνες coffee experts, καθώς και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων coffee brands και να ανταλλάξουν απόψεις με ταλαντούχους baristas αλλά και σημαντικά στελέχη από την αγορά του καφέ. Οι επισκέπτες ανακάλυψαν από κοντά μία μεγάλη γκάμα από καφέδες (single origin, single estate, blends, specialty coffees) εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και σύγχρονο εξοπλισμό και έγιναν και αυτοί μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής για τον καφέ.

Athens Coffee Festival masterclasses
Athens Coffee Festival competitions

Σεμινάρια και διαγωνισμοί στην καρδιά του φεστιβάλ

Τα Coffee Masterclasses έκλεψαν τις εντυπώσεις με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο της καφεστίασης. Ο μεγάλος αριθμός των επαγγελματιών που τα παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τους προβληματισμούς που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, αναλύθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν θέματα που αφορούν το νέο τοπίο που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται παγκοσμίως στον παραγωγή του καφέ, αλλά και στον κλάδο της καφεστίασης, από πρακτικά ζητήματα μέχρι νέες ιδέες και καινοτομίες όσον αφορά στο τελικό προϊόν, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η θεματολογία ήταν ευρεία και κινήθηκε από την αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ, την επόμενη ημέρα του ελληνικού καφέ, τον ρόλο του ratio στο τελικό φλιτζάνι, έως το microroasting ως επιχειρηματική δραστηριότητα και τα αναλώσιμα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, στην αίθουσα D10 έλαβε χώρα το 4ο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Roasting του SCA Greece, που ανέδειξε νικητές τους: Νεράντζη Αλέξανδρο (1η θέση), Φέρρα Αλέξανδρο (2η θέση), Αγγελόπουλο Αθανάσιο (3η θέση).

Το Athens Coffee Festival, επέστρεψε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης για τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2022.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis