Σεμινάρια, workshops και γευστικές δοκιμές μετά live μουσικής

Σεμινάρια, workshops και γευστικές δοκιμές μετά live μουσικής

Σεμινάρια, επιδείξεις και πολλή μουσική επιφύλασσε το Athens Coffee Festival, κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ζωντανό καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Υπερπλήρες  ήταν το πρόγραμμα των special events του Athens Coffee Festival καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και γούστα. Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, φιλοξενήθηκαν στοχευμένα σεμινάρια, εξειδικευμένα workshops και θεματικές επιδείξεις, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δράση όμως  υπήρχε και στην κεντρική σκηνή που δέσποζε στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, Εκεί, από νωρίς το πρωί μέχρι και το κλείσιμο του φεστιβάλ, γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και μουσικά συγκροτήματα έπαιξαν ζωντανά. Τόσο τα σεμινάρια όσο και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ήταν δωρεάν για όλους τους επισκέπτες του Athens Coffee Festival.

Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων:

Coffee masterclasses

Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα αναλύθηκαν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία ήταν ευρεία και  κινήθηκε από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee. Ένας μέρος της θεματολογίας ήταν πιο στοχευμένο στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις  ήταν πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μουσικές εκδηλώσεις

Η κεντρική σκηνή του Athens Coffee Festival φιλοξένησε dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (παραγωγούς (En Lefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης.

Γευστικές δοκιμές καφέ

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνιες ποικιλίες και χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο.

Διαγωνισμοί με πλούσια δώρα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να λάβουν µέρος στους διαγωνισμούς και τις διαδραστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική σκηνή, διεκδικώντας πλούσια δώρα!

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis