Σεμινάρια, workshops και γευστικές δοκιμές μετά live μουσικής

Σεμινάρια, workshops και γευστικές δοκιμές μετά live μουσικής

Με σεμινάρια, επιδείξεις και πολλή μουσική θα διανθιστεί Athens Coffee Festival, κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ζωντανό καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Υπερπλήρες θα είναι το πρόγραμμα των special events του Athens Coffee Festival καλύπτοντας όλες τις ανάγκες και γούστα. Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, θα φιλοξενούνται στοχευμένα σεμινάρια, εξειδικευμένα workshops και θεματικές επιδείξεις, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δράση όμως θα υπάρχει και στην κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, Εκεί, από νωρίς το πρωί μέχρι και το κλείσιμο του φεστιβάλ θα παρελαύνουν γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και μουσικά συγκροτήματα που θα παίζουν ζωντανά.Τόσο τα σεμινάρια όσο και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες του Athens Coffee Festival.

Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων:

Coffee masterclasses

Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένο στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Μουσικές εκδηλώσεις

Η κεντρική σκηνή του Athens Coffee Festival θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (παραγωγούς (En Lefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Γευστικές δοκιμές καφέ

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνιες ποικιλίες και χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο.

Διαγωνισμοί με πλούσια δώρα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν µέρος στους διαγωνισμούς και τις διαδραστικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική σκηνή, διεκδικώντας πλούσια δώρα!

Share this post