Ένα φεστιβάλ με διεθνή ακτινοβολία

Athens Coffee Festival 2022

Ένα φεστιβάλ με διεθνή ακτινοβολία

Το Athens Coffee Festival έχει κατορθώσει να αποκτήσει μία τεράστια δυναμική και να μπορεί πλέον να αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία και επιδραστικά φεστιβάλ που αναφέρονται στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επαγγελματίες της καφεστίασης καθώς και οι λάτρεις του καλού καφέ τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό συναντήθηκαν για ακόμα μία χρονιά στο Athens Coffee Festival που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ παγκοσμίως. Η δυναμικής αυτή επιβεβαιώνεται αρχικά από το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες εμπορίας καφέ και εξοπλισμού αλλά και που έχουν σχέση με τον κλάδο του καφέ από το εξωτερικό αλλά και οι Πρεσβείες της Ινδονησίας και του Βιετνάμ συμμετείχαν ως εκθέτες στο φετινό φεστιβάλ. Παράλληλα, εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και την ποιότητα και την ποσότητα των επισκεπτών του φεστιβάλ έμειναν και ξένοι αντιπρόσωποι των εκθετών που ήρθαν στο φεστιβάλ και το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις τους έχει μπει στην ετήσια agenda τους.

Athens Coffee Festival 2022
Athens Coffee Festival 2022

Παράλληλα, το φεστιβάλ αποτελεί πλέον ένα hot spot για τους επαγγελματίες αλλά και coffee aficionados που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων brands, να ανταλλάξουν απόψεις με ταλαντούχους baristas και coffee specialists. Συγκεκριμένα, στο φετινό φεστιβάλ ήρθαν επισκέπτες από την Κύπρο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Γερμανία, τον Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Σουηδία, την Σκωτία, την Ολλανδία, την Αμερινή, την Εσθονία, την Βόρεια Μακεδονία, την Νότιο Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ είναι το γεγονός ότι καταξιωμένες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ πραγματοποιούν ομιλίες και παρουσιάσεις και παίρνουν μέρος σε πάνελ στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses όπως φέτος εντυπωσίασαν το κοινό με τις ιδέες και απόψεις τους ο παγκοσμίου φήμης barista και Marketing Manager της Samba Coffee Roasters Kamil Kamieniecki, η Quality Manager της Danesi Caffè, Ilaria Danesi αλλά και o ιδιοκτήτης της Pedron Caffe, Igor Pedron.

Athens Coffee Festival 2022
Athens Coffee Festival 2022

Τέλος, ακόμα και οι μουσικές εκδηλώσεις της κεντρικής σκηνής είχαν και λίγο διεθνή αέρα αφού χορευτική ομάδα από την Πρεσβεία της Ινδονησίας χόρεψε την Κυριακή παραδοσιακούς χορούς και μάγεψε το κοινό που παρακολουθούσε εκείνη την στιγμή.

To Αthens Coffee Festival αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα τεκταινόμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους καφέ αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

Share this post

tipobet bets10 mobilbahis