Το Athens Coffee Festival φιλοξένησε πέρα από στοχευμένα σεμινάρια, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου του καφέ από την Ελλάδα, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα αλλά και το 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting.

Διατηρώντας πάντοτε τον ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του, το Athens Coffee Festival 2021 φιλοξένησε σημαντικούς εκπροσώπους της αγοράς του καφέ αλλά και διακεκριμένους baristas στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses. Οι εξειδικευμένοι ομιλητές ανέλυσαν διεξοδικά τις νέες τάσεις και εξελίξεις και συζήτησαν για την νέα εποχή του κλάδου. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν θέματα που αφορούν το νέο τοπίο που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται παγκοσμίως στον παραγωγή του καφέ, αλλά και στον κλάδο της καφεστίασης. Από πρακτικά ζητήματα μέχρι νέες ιδέες και καινοτομίες όσον αφορά το τελικό προϊόν αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επίσης, καλύφθηκε μία ευρύτερη θεματολογική γκάμα που είχε ως στόχο να μυήσει όλο και περισσότερους στον καλό και ποιοτικό καφέ, να προσφέρει εκπαίδευση πάνω στις ποικιλίες του καφέ, ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους.

Διαβάστε περισσότερα για τα Coffee Masterclasses>>

Athens Coffee Festival 2021

Πλούσια δώρα για τους λάτρεις του καφέ

Και τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης ο παρουσιαστής Δημοσθένης Λουκίσας ενημέρωνε μετά μουσικής τους επισκέπτες, με ενδιαφέροντα info για τον καφέ. Η live… εκμάθηση δεν γίνονταν βέβαια τυχαία, καθώς πρωί και απόγευμα πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να κερδίσει πλούσια δώρα, απαντώντας σε quiz για τον καφέ.

Συγκεκριμένα, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες που απολάμβαναν τις αμέτρητες ποικιλίες καφέ του φεστιβάλ, έπαιρναν μέρος και σε διαγωνισμούς απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων για τον καφέ, την ιστορία του, τις ποικιλίες αλλά και ιδιαίτερες ιστορίες για αυτόν. Περισσότερα από 150 δώρα από εκθέτες κληρώθηκαν και τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ. Εκλεκτές ποικιλίες καφέ, βιολογικές κάψουλες espresso, ποικιλίες ελληνικού καφέ, υγιεινά σνακ, εξοπλισμός καφέ και φυσικά αναψυκτικά ήταν μεταξύ των πλούσιων δώρων που κέρδισαν στο Athens Coffee Festival στις καθημερινές κληρώσεις.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον πολυαναμενόμενο ∆ιαγωνισμό

Στα πλαίσια του Athens Coffee Festival επέστρεψε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting, για την ανάδειξη του Έλληνα πρωταθλητή υπό την αιγίδα του SCA Greece. Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas αναμετρήθηκαν με στόχο με την πρώτη θέση, που έδωσε το εισιτήριο για τον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό.

Νικητές του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Roasting ανακηρύχθηκαν οι: Νεράντζης Αλέξανδρος (1η θέση), Φέρρας Αλέξανδρος (2η θέση), Αγγελόπουλος Αθανάσιος (3η θέση).

Athens Coffee Festival Roasting Competition
Athens Coffee Festival 2021 - Roasting Competition

Αριστερά: Οι νικητές: Φέρρας Αλέξανδρος (2η θέση), Νεράντζης Αλέξανδρος (1η θέση), Αγγελόπουλος Αθανάσιος (3η θέση). Δεξιά: Οι 6 διαγωνιζόμενοι του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Roasting.

tipobet bets10 mobilbahis