ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάρια & Διαγωνισμοί στην καρδιά των εξελίξεων

Πλούσιες και με στόχο την ενημέρωση θα είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις του 5ου ACF, ενώ δεν θα λείψει το διαγωνιστικό σκέλος.

Διατηρώντας πάντοτε τον ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του, το Athens Coffee Festival 2021 θα συμπεριλάβει μία σειρά ομιλιών που θα εστιάζει και στη νέα εποχή στην αγορά του καφέ και τον κλάδο της καφεστίασης, ενώ η διοργάνωσή τους θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις διατάξεις του υγειονομικού πρωτόκολλου λειτουργίας. Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος στον χώρο που θα γίνουν τα σεμινάρια θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Πιο αναλυτικά, με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα αναλυθούν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν θέματα που αφορούν το νέο τοπίο που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται παγκοσμίως στον παραγωγή του καφέ, αλλά και στον κλάδο της καφεστίασης. Από πρακτικά ζητήματα μέχρι νέες ιδέες και καινοτομίες όσον αφορά το τελικό προϊόν αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επίσης, θα καλυφθεί μία ευρύτερη θεματολογική γκάμα που έχει ως στόχο να μυήσει όλο και περισσότερους στον καλό και ποιοτικό καφέ, να προσφέρει εκπαίδευση πάνω στις ποικιλίες του καφέ, ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις σύγχρονες ιδέες και την υλοποίησή τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Coffee Masterclasses.

Πρόγραμμα COFFEE MASTERCLASSES 2021

Σάββατο 25/9

 

12.00 – 12.45
Πώς οι συνθήκες καλλιέργειας του καφέ επηρεάζουν την ποιότητα; – Γιώργος Μακρόπουλος, Nestlé Professional

13.00 – 13.45
Η αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ – Γιάννης Παπαδόπουλος, IP-CC Coffee Machines

14.00 – 14.45
Η τεχνολογία σύμμαχος του barista: Χρήστος Κλουβάτος, Samba Coffee Roasters – Σπύρος Αλεξόπουλος, Nestlé Professional

15.00 – 15.45
Οι τάσεις στο τσάι – Αλέξανδρος Παναγούλιας, Eriza

16.00 – 16.45
Λαμπάκια, μόστρα και Arabica! – Αιμίλιος Κυπριώτης, M.O.C.

17.00 – 17.45
Coffee culture και coffee research, μια αμφίδρομη σχέση –  Μιχάλης Κατσιαβός, Samba Coffee Roasters

 

Κυριακή 26/9

 12.00 – 12.45
Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα hard & soft skills των barista για τη βέλτιστη λειτουργία ενός coffee shop; – Γιάννης Ταλούμης, Taf Coffee

13.00 – 13.45
Indonesian Coffee: From the Largest Archipelagic Country to the World – Embasy of Indonesia

14.00 – 14.45
Ελληνικός καφές, η επόμενη μέρα: Παναγιώτης Χάσκος, Caffe’ Luigi-Χάσκος Ltd – Μάνθος Αρχοντάκης, Αρχοντάκης B. ΑΒΕΕ –  Γ. Δρίτσας, Dritsas Coffee –  Λάμπρος Αργυρίδης, Laiko Manufacturing & Trading Ltd

15.00 – 15.45
Coffee και brunch και η συμβολή της τάσης στις πωλήσεις: Θάνος Λούσης, Bake Hellas ABEE – Παναγιώτης Μπάφης, Bafis & Partners Architects – Γιώργος Δεληχρήστος, Underdog

16.00 – 16.45
Πώς πουλάμε σπάνιους και ακριβούς καφέδες στο retail μας; – Γιώργος Δεληχρήστος, Underdog

17.00 – 17.45
Στιγμιαίος καφές, οι σωστές συνταγές – Παναγιώτης Νίκας, Barista Academy

18.00-18.45

Τα χαρακτηριστικά του καφέ του Παναμά – Antonio Androutsos, Toño’s Cafe

 

Δευτέρα 27/9

 13.00 – 13.45
O ρόλος του ratio στο τελικό φλιτζάνι – Κώστας Αναγνώστου, Caffe’ Luigi-Χάσκος Ltd

14.00 – 14.45
Το microroasting ως επιχειρηματική δραστηριότητα: Ανδρέας Μαντζίνος, Roasters Kolektiva – Γιώργος Μακρόπουλος Nestlé Professional – Μιχάλης Σωτηρίου, Distretto Coffee Roasters

15.00 – 15.45
Αναλώσιμα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον – Μαρία Κυριακάκη, Tessera Bio Products Intertan SA

16.00 – 16.45
Αυτισμός και απασχόληση χωρίς προκαταλήψεις – Χρήστος Καβράκος, The Roosters & Ηλίανθος

17.00 – 17.45
Η ποιότητα του νερού και πώς επηρεάζει τη γεύση του καφέ – Νίκος Τρελλόπουλος, Wellness Stores

Στο διαγωνιστικό σκέλος, στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival 2021, ο SCA Greece επιστρέφει και πάλι με το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting που θα δώσει και το εισιτήριο για τον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό. Το Πρωτάθλημα roasting θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα D10 της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος στον χώρο που θα γίνει ο διαγωνισμός θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Ακολουθούν το πρόγραμμα του διαγωνισμού καθώς και τα ονόματα των διαγωνιζομένων.

Πρόγραμμα Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Roasting

Παρασκευή 24/09 – Roasting (sample single origin and blend)

Σάββατο 25/09 Roasting (green coffee evaluation, roasting single origin)

Κυριακή 26/09 – Roasting (roasting blend)

Δευτέρα 27/09 – Roasting (cupping for judges, cupping for competitors, results)

Οι διαγωνιζόμενοι είναι οι: Νεράντζης Αλέξανδρος, Κοδέλλας Αναστάσιος, Φέρρας Αλέξανδρος, Αγγελόπουλος Αθανάσιος, Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος, Σπιθάκης Γιώργος.

tipobet bets10 mobilbahis