Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas δίνουν ραντεβού στο Athens Coffee Festival 2022 για να αναμετρηθούν για μία θέση στην κορυφή σε ένα από Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ του SCA Greece.

Διακεκριμένοι και έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες για την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ, που διοργανώνονται από τον SCA Greece καθώς και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εξής διαγωνισμοί: Latte Art, Cezve/Ibrik, Coffee in Good spirits και Roasting. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης.

Διαγωνισμοί Athens Coffee Festival
Διαγωνισμοί Athens Coffee Festival

Roasting

Στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. Ο διαγωνισμός θα διεξάγεται και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ.

Latte Art

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σχέδια με γάλα πάνω σε καφέ μέσα σε 10 λεπτά. Ο καλύτερος θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον διεθνή διαγωνισμό.

Διαγωνισμοί Athens Coffee Festival
Διαγωνισμοί Athens Coffee Festival

Cezve/Ibrik

Ο καφές στο μπρίκι είναι αναμφισβήτητα ο πλέον αρωματικός. Ιδιαίτερα δημοφιλής στην ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική αποτελεί το πιο παραδοσιακό ρόφημα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας διεξαγωγής του Athens Coffee Festival, και θα αναδείξει τον κορυφαίο στην κατηγορία αυτή.

Coffee in Good Spirits

Την τέχνη τους στο συνδυασμό καφέ και αλκοόλ καλούνται να αποδείξουν οι διαγωνιζόμενοι στο Coffee in Good Spirits. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

tipobet bets10 mobilbahis