ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

DSC08821

Athens Coffee Festival 2019: Coffee is a state of mind

37.000 επισκέπτες, 100 εκθέτες, σεμινάρια, πρωταθλήματα, διαγωνισμοί, συναυλίες, dj sets. Το Athens Coffee Festival άφησε για 4η συνεχή χρονιά το αποτύπωμα του αναγάγοντας την Τεχνόπολη για τρεις ημέρες στο κέντρο του κόσμου του καφέ.

Το 4ο Athens Coffee Festival επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την δυναμική του και τον ρόλο ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ για τον καφέ στην χώρα μας. Η μεγάλη γιορτή του καφέ εξελίχτηκε στο απόλυτο hot spot της Αθήνας προσελκύοντας τόσο επαγγελματίες όσο και coffee lovers από κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο. – Οι 100 εκθέτες- οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ και εξοπλισμού για την καφεστίαση-, υποδέχτηκαν τους 37.000 επισκέπτες, με ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς να είναι επαγγελματίες του χώρου που βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο, να κάνουν νέες γνωριμίες και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Νέα προϊόντα, τάσεις, ιδέες και συμβουλές από τους καλύτερους του χώρου ήταν μερικά από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το φεστιβάλ, με τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και τους καταναλωτές να μιλάνε για την πιο πετυχημένη και ποιοτική διοργάνωση.

Ένα... ανοιχτό πανεπιστήμιο για τον καφέ

Coffee tastings, workshops, masterclasses από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επαγγελματίες τoυ κλάδου και σημαντικά στελέχη της αγοράς του καφέ, κέρδισαν τις εντυπωσεις με αποτέλεσμα η αίθουσα Innovathens, όπου πραγματοποιήθηκαν τα Coffee Masterclasses, να αποτελέσει το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές που εισκέφτηκαν το φεστιβάλ. Τόσο οι επαγγελματίες (επιχειρηματίες, baristas κλπ) όσο και οι coffee lovers (από απλούς καταναλωτές μέχρι home baristas) είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τους ορίζοντές τους, μαθαίνοντας νέες τάσεις και τεχνικές προκειμένου να απογειώνουν το τελικό προϊόν και τις υπηρεσίες τους προς τον πελάτη οι μεν, την καθημερινά γευστική εμπειρία τους στο σπίτι, οι δε. Καθημερινά, η αίθουσα του Innovathens ήταν υπερπλήρης με κόσμο που διψούσε να παρακολουθήσει τις ομιλίες, τις συζητήσεις των πάνελ και τα σεμινάρια τα οποία είχαν καταρτιστεί με τρόπο ιδανικό ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις και των πλέον απαιτητικών παραβρισκόμενων. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

4+1 πρωταθλήματα με άρωμα καφέ

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas βρέθηκαν στον «στίβο μάχης» του ACF 2019 όπου διεξήχθησαν 5 διαφορετικά πρωταθλήματα. Πιο συγκεκριμένα ο SCA Greece πραγματοποίησε τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο Roasting, στον Latte Art, στο Cezve/Ibrik και στο Cup Tasters. Οι αντίστοιχοι νικητές, Αλέξανδρος Φέρας, Χρήστος Ντούβας, Δημήτρης Μπαϊγκούσης και Ορέστης Σφυρής πήραν και τα εισιτήρια την εκπροσώπηση της χώρας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς. Επιπλέον στο ACF 2019 πραγματοποιήθηκε 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters με νηκήτρια τη Βάσω Καλαφάτη.

Αλέξανδρος Φέρρας

Αλέξανδρος Φέρρας

Γιώργος Σημαιάκης, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Δημήτρης Καραμπάς

Γιώργος Σημαιάκης, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Δημήτρης Καραμπάς

Alcatrash, dj sets και πολλά δώρα

Μελωδίες και θετική ενέργεια «πλημμύρισαν» την κεντρική σκηνή που στήθηκε στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ του στα αναπαυτικά πουφ που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της σκηνής, ακούγοντας καλή μουσική και έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να φύγει με πλούσια δώρα που προσέφεραν οι εκθέτες του φεστιβάλ.

Καθημερινά γνωστοί παραγωγοί έκαναν live broadcasting και dj sets από την κεντρική σκηνή του φεστιβάλ ενώ την παράσταση έκλεψε το βράδυ του Σαββάτου το νεανικό συγκρότημα Alcatrash που Ξεσήκωσε το κοινό με την ζωντανή συναυλία του.

Απόλυτα ικανοποιημένοι οι εκθέτες!

Τόσο η μεγάλη προσέλευση καταναλωτικού κοινού σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση του, κατ’ ομολογία ίδιων των εκθετών, όσο και η παρουσία πολλών decision makers και επαγγελματιών (σχεδόν το 45% των επισκεπτών) ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες στο 4ο ACF. Όλοι οι εκθέτες ανέφεραν το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν επαγγελματίες αλλά και home baristas για τα προϊόντα και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο του Athens Coffee Festival 2019!

tipobet bets10 mobilbahis