IMG_2372

Athens Coffee Festival 2018: Ένα φεστιβάλ παντός καιρού!

Σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναυλίες, dj sets και κυρίως άφθονο καφέ, 32.000 επισκέπτες συνολικά “πλημμύρισαν”, το 3ο Athens Coffee Festival που διοργάνωσε η FORUM AE υπό την αιγίδα του SCA και που για ακόμα μία χρονιά κέρδισε τις εντυπώσεις όλων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο καφές και η κουλτούρα του γνώρισαν την αποθέωση, με νέα προϊόντα, τάσεις και ιδέες και συμβουλές από τους καλύτερους του χώρου. Παράλληλα, η παρουσία παγκόσμιων πρωταθλητών, coffee experts, στελεχών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, roasters και micro-roasters και cupping experts μετέτρεψαν το φεστιβάλ στον απόλυτο τόπο συνάντησης  των coffee lovers καθώς και των επαγγελματιών του καφέ προσφέροντάς του τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, εμπειριών από προϊόντα, δουλειές και ταξίδια, όλα γύρω από τον καφέ.

Προεξάρχουσα θέση στη μεγάλη γιορτή του καφέ είχαν οι 100 εκθέτες του φεστιβάλ, οι οποίοι αποτελούνταν από τις σημαντικότερες εταιρείες εμπορίας καφέ και συναφούς εξοπλισμού της ελληνικής αγοράς, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισαν όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις (The ChatRoom, The Lab και Cupping area), οι διαγωνισμοί με πλούσια δώρα, τα dj sets από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και οι συναυλίες του Μύρωνα Στρατή και των “1550”.

Σε γενικές γραμμές, επαγγελματίες, home barista και καταναλωτές έμειναν ευχαριστημένοι από την επίσκεψή τους στο φεστιβάλ, με τους εκθέτες επίσης, να κάνουν λόγο για μια απόλυτα επιτυχημένη και άκρως ποιοτική διοργάνωση.

Πλήθος από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καφεστίασης αλλά και λάτρεις του καφέ έδωσαν για ακόμα μία χρονιά το δυναμικό παρών στο σημαντικότερο φεστιβάλ για τον καφέ στην χώρα μας. 

To Athens Coffee Festival 2018 με μια ματιά!

Σεμινάρια και παρουσιάσεις που κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Στο The Lab, οι επαγγελματίες του καφέ, baristas, roasters και coffee experts είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε καίρια ζητήματα γύρω από τον καφέ μέσα από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν όλο το τριήμερο. Οι εισηγητές, ξεχωριστοί και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, αποκάλυψαν πολλά από τα μυστικά του καφέ και έλυσαν τις απορίες του κοινού. Παράλληλα, τα panels συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς ο ζωηρός ρυθμός των συζητήσεων, η κατάρτιση των συμμετεχόντων στα panels, ο διαδραστικός χαρακτήρας με το κοινό και η καλή διάθεση άνοιξαν νέα κανάλια επικοινωνίας και προβληματισμού μεταξύ των επαγγελματιών.

Μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες του καφέ είχαν οι παρουσιάσεις στο ChatRoom, στην αίθουσα του Innovathens. Με θέμα “Τα βασικά είδη του espresso” και εισηγητή τον Διονύση Μουστή (Lavazza) δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο ενώ στο slot που παρουσίασε ο Aντώνης Καργιώτης (Sapid Coffee Roasters Co.) με θέμα “Τι είναι τα «κύματα» του espresso;” η συμμετοχή του κοινού  ήταν τεράστια αποδεικνύοντας ότι η καλύτερη επιμόρφωση του κοινού γίνεται από τους ειδικούς!Tέλος, την παράσταση έκλεψε το panel με θέμα “Ελληνικός Καφές, ένα Δυναμικό Come Back” με τους Μάνθο Αρχοντάκη, Ιάκωβο Δρακούλη και Παναγιώτη Χάσκο να μιλούν για πρώτη φορά όλοι μαζί για τον ελληνικό καφέ, τη δυναμική επιστροφή του στις νεαρές ηλικίες καταναλωτών και τις προοπτικές του σε μια δυνατή διαδραστική συζήτηση με το κοινό.

Τέλος, στην ειδικά διαμορφωμένη Cupping Area και τις τρεις ημέρες του 3ου Athens Coffee Festival η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Στα cupping sessions συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του χώρου και οι επισκέπτες του φεστιβάλ γεύτηκαν δυσεύρετα blends και ποικιλίες που συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου και έμαθαν μυστικά για σωστό cupping από τους καλύτερους του είδους.

Απόλυτα ικανοποιημένοι οι εκθέτες!

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού και το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξαν -επαγγελματίες αλλά και home baristas- για τα προϊόντα και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ άφησαν ενθουσιασμένους τους εκθέτες. Με εκθέτες τόσο τους μεγάλους ιταλικούς οίκους espresso όσο και specialty coffee roasters, το φεστιβάλ αποτέλεσε πόλο έλξης για κάθε γούστο και ανάγκη. Τα περίπτερα των εκθετών προσέφεραν καθημερινά καφέ και ροφήματα δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της καφεστίασης, τους home baristas και το ευρύ καταναλωτικό κοινό να γευτούν και να γνωρίσουν σπάνιες ποικιλίες από 65 καφεπαραγωγές χώρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι 45% των επισκεπτών του φεστιβάλ ήταν επιχειρηματίες και γενικότερα επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καφεστίασης ενώ το 55% των επισκεπτών ήταν καταναλωτές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το Athens Coffee Festival, αποτελεί το ιδανικότερο εμπορικό φόρουμ για τις προμηθευτικές εταιρείες της αγοράς του καφέ και το σημαντικότερο φεστιβάλ όπου μπορούν να δείξουν τα προϊόντα τους σε πλήθος επαγγελματιών αλλά και coffee lovers.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πρωτάθλημα ROASTING!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Roasting που διοργάνωσε ο SCA Greece, κατά την διάρκεια του Athens Coffee Festival 2018. Μεγάλος νικητής ανάμεσα στους συνολικά 14 διαγωνιζόμενους αναδείχτηκε ο Γιώργος Δεληχρήστος και ως εκ τούτου θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίμινι τον Ιανουάριο του 2019. Πάντως, ο ανταγωνισμός στο 2ο πρωτάθλημα Roasting ήταν μεγάλος με τον Παναγιώτη Μαντζούνη να μένει στη 2η θέση με ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο. Ο τελικός νικητής αναδείχτηκε μετά το Blind Cupping του blend (μίξη τριών καφέδων) από τους πέντε κριτές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κριτές αποφάσισαν με αποκλειστικό κριτήριο τη γεύση και όχι την τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων.

Δείτε το βίντεο του Athens Coffee Festival 2018!

tipobet bets10 mobilbahis