ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕ

Ένα τριήμερο γεμάτο δράση, αγωνία και πρωταθλητισμό

Ο πιο γευστικός και αρωματικός στίβος μάχης της πόλης στήθηκε στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο του 4ου Athens Coffee Festival, χαρίζοντας για 3 μέρες στιγμές αγωνίας και συγκίνησης.

Τα επίσημα πανελλήνια πρωταθλήματα του SCA Greece αφενός επιβεβαίωσαν τον σημαντικό, θεσμικό πλέον, ρόλο του Athens Coffee Festival στον ευρύτερο χώρο του καφέ και της καφεστίασης, αφετέρου καθήλωσαν εκατοντάδες παρευρισκόμενους που είδαν τους διαγωνιζόμενους να κάνουν σπάνιες επιδείξεις τεχνικής και γνώσεων πάνω σε διαφορετικά είδη. Ο καφές πλέον αποτελεί μορφή τέχνης και οι baristas ξεχωρίζουν όταν είναι δημιουργικοί. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας D10 που θύμιζε κάτι από club (με φωτορυθμικά και δυνατή μουσική), η δράση δεν σταματούσε. Οι επίδοξοι πρωταθλητές έδιναν σχεδόν ακατάπαυστα τις μάχες τους κρατώντας σε εγρήγορση το κοινό που συνέρρεε αδιάλειπτα.

Κατσάνος Κωνσταντίνος, Χρήστος Ντούβας, Μαλτέζος Γιάννης

Κατσάνος Κωνσταντίνος, Χρήστος Ντούβας, Μαλτέζος Γιάννης

Ορέστης Σφυρής

Ορέστης Σφυρής

Το Σάββατο είχαμε την ανάδειξη του πρώτου μεγάλου νικητή. Στον τελικό του πρωταθλήματος Cup Tasters ο Ορέστης Σφυρής κατάφερε να κάνει το back 2 back, καθώς επανέλαβε την περσινή του επιτυχία κατακτώντας την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για τον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Παναγιώτης Βιτάλης και την τρίτη ο Κωνσταντίνος Κουσιούρης.

Γιώργος Σημαιάκης, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Δημήτρης Καραμπάς

Γιώργος Σημαιάκης, Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Δημήτρης Καραμπάς

Αλέξανδρος Φέρρας

Αλέξανδρος Φέρρας

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι διεκδικητές του τίτλου Latte Art ρίχτηκαν στην μάχη. Μετά από ένα αγώνα που είχε διάρκεια δύο περίπου ώρες, ο Χρήστος Ντούβας για ακόμα μία χρονιά κατάφερε να ξεχωρίσει έναντι των αντιπάλων του με τις ικανότητες του στο να κάνει ένα καπουτσίνο έργο τέχνης και να αναλάβει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσάνος και στην τρίτη ο Μαλτέζος Γιάννης. Νέο πρωταθλητή είχαμε στην κατηγορία CEZVE/IBRIK, τον καφέ στο μπρίκι. Ο Δημήτρης Μπαϊγκούσης σήκωσε την κούπα ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Γιώργος Σημαιάκης και Δημήτρης Καραμπάς.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ κορυφώθηκε και το πρωτάθλημα στο Roasting. Μετά από ένα μαραθώνιο με πολλά επιμέρους αγωνίσματα που βαθμολογούνταν κι ανάλογα, ο Αλέξανδρος Φέρας έκοψε πρώτος το νήμα ενώ ακολούθησαν οι Γιώργος Δεληχρήστος και Αλέξανδρος Νεράντζης στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

tipobet bets10 mobilbahis