Η μεγάλη γιορτή του καφέ σας περιμένει!

Athens Coffee Festival 2021

Η μεγάλη γιορτή του καφέ σας περιμένει!

Επαγγελματίες της καφεστίασης, home baristas και κορυφαίες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρίες καφέ, δίνουν από σήμερα ραντεβού στο Athens Coffee Festival

Από τις 10:00 το πρωί οι πύλες της Τεχνόπολης άνοιξαν σήμερα, για να υποδεχτούν τους ενθουσιώδεις επισκέπτες, την πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής του καφέ. Με μεγάλη ανυπομονησία, οι 78 εκθέτες, καθώς και οι εξειδικευμένοι ομιλητές που θα πραγματοποιήσουν τα Masterclasses δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν με ασφάλεια τους επαγγελματίες επισκέπτες, καθώς και τους απανταχού coffee lovers.

Οι επαγγελματίες του κλάδου (ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων καφεστίασης και baristas) που ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, επισκέπτονται τα περίπτερα των εκθετών για να δουν από κοντά καφέδες, εξοπλισμό, είδη σερβιρίσματος, μηχανές, και γενικότερα όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για την ανανέωση και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων τους και για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Athens Coffee Festival 2021

Αλλά και οι καταναλωτές που αγαπούν τον ποιοτικό καφέ και αναζητούν νέες γεύσεις και ποικιλίες μπορούν να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο αλλά και σπάνια blends, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, καθώς η διοργανώτρια εταιρεία έχει ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας όλων όσων παραβρεθούν στο φεστιβάλ.

Ακόμη, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες που θα βρίσκονται στο φεστιβάλ θα μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται από τον παρουσιαστή του φεστιβάλ, για να κερδίσουν πλούσια δώρα από τους εκθέτες.

Athens Coffee Festival 2021
Athens Coffee Festival 2021

Σεμινάρια & διαγωνισμοί στην “καρδιά” του φεστιβάλ

Και τις τρεις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων αλλά και πάνελ συζητήσεων γύρω από τον καφέ στο πλαίσιο των Coffee Masterclasses στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνικού coffee industry και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και baristas θα δώσουν απαντήσεις πάνω σε τεχνικά ζητήματα και θα τοποθετηθούν πάνω σε τάσεις της εποχής. Επιπρόσθετα στα πάνελς θα τεθούν όλα τα τρέχοντα δεδομένα και προβληματισμοί γύρω από την αγορά της καφεστίασης με βάση την επικαιρότητα, τις προτιμήσεις αλλά και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Σήμερα, οι επαγγελματίες της καφεστίασης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες γύρω από τις συνθήκες καλλιέργειας του καφέ και πώς επηρεάζουν την ποιότητά του, να μάθουν για την αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ, καθώς και πώς είναι η τεχνολογία σύμμαχος του barista. Ακόμη θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τάσεις στο τσάι και την αμφίδρομη σχέση της κουλτούρας με την έρευνα για τον καφέ.  Να σημειωθεί ότι η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Athens Coffee Festival επιστρέφει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting, υπό την αιγίδα του SCA Greece. Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristas αναμετριούνται από νωρίς το πρωί με στόχο την πρώτη θέση. Το Πρωτάθλημα roasting πραγματοποιείται στην αίθουσα D10 της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Πιο συγκεκριμένα σήμερα διεξάγονται δύο γύροι του Roasting (green coffee evaluation, roasting single origin). Να σημειωθεί ότι η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Με την επιστροφή του Athens Coffee Festival να σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας, σε ασφαλείς συνθήκες, η εμπορική επιτυχία του φεστιβάλ είναι εξασφαλισμένη.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis