Εκατοντάδες επισκέπτες δοκίμασαν κορυφαία coffee brands

Η πρώτη ημέρα του 5ου Athens Coffee Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία υπενθυμίζοντας γιατί αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ, αλλά και των coffee lovers γενικότερα.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση στην πύλη της Τεχνόπολης ήταν έντονη, με δεκάδες επισκέπτες να την διαβαίνουν προκειμένου να δοκιμάσουν με ασφάλεια, εξαιρετικής ποιότητας καφέ από την τεράστια ποικιλία του αγαπημένου ροφήματος που είχαν να παρουσιάσουν οι 78 εκθέτες, αλλά και να αναδείξουν οι ειδικευμένοι και έμπειροι barista των κορυφαίων brands. Η συνεχής προσέλευση του κοινού, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της πόλης, μέχρι και τη λήξη της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ, απέδειξε περίτρανα την στήριξη του coffee industry στο Athens Coffee Festival, ιδιαίτερα στην απαιτητική, μετά covid εποχή. Αξιοσημείωτη ήταν η έντονη παρουσία των επαγγελματιών του χώρου του καφέ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για νέα προϊόντα, πήραν ιδέες για τεχνικές που μπορούν να ανανεώσουν τις παροχές και το επίπεδο των υπηρεσιών της επιχείρησής τους αλλά και πραγματοποίησαν επισκέψεις στα περίπτερα των εκθετών με απώτερο στόχο την σύναψη νέων συνεργασιών. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έκλεισαν συνεργασίες με το «καλημέρα».

Athens Coffee Festival

Σεμινάρια & Διαγωνισμοί στην καρδιά των εξελίξεων

Τα πλούσια δώρα των εκθετών που κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του επισκεπτικού κοινού. Τις καλύτερες εντυπώσεις φυσικά άφησαν τα Coffee Masterclasses. Για ακόμη μία χρονιά το Athens Coffee Festival φιλοξένησε σημαντικά workshops και εξειδικευμένες παρουσιάσεις γύρω από τον καφέ, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επαγγελματιών. Φυσικά θα υπάρχει συνέχεια κι αύριο, με ένα διαφορετικό κύκλο ομιλιών.

Μία ακόμα παράλληλη δράση του φεστιβάλ όπου υπήρχε έντονη δράση, ήταν το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting του SCA Greece για την ανάδειξη του Έλληνα πρωταθλητή. Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της πρώτης ημέρας  οι επόμενες δύο μέρες του φεστιβάλ αναμένεται να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis