Με άρωμα γυναίκας το πρωτάθλημα Aeropress

Με άρωμα γυναίκας το πρωτάθλημα Aeropress

Η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχτηκε για πρώτη φορά τον πλέον καινοτόμο διαγωνισμό γεύσης και αρώματος, υποστηρίζοντας την δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ.

Την τελευταία ημέρα του 4ου Athens Coffee Festival διεξήχθη και το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, 69 baristas έδωσαν την μάχη του αρώματος και της γεύσης. Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Βάσω Καλαφάτη η οποία θα είναι και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 24 Νοεμβρίου. Στην δεύτερη και την τρίτη θέση αναδείχτηκαν οι Σπύρος Πηλιάφας και Θανάσης Κλουβάτος αντιστοίχως.

Κριτές του διαγωνισμού ήταν κορυφαία ονόματα και expert στον χώρο του καφέ. Συγκεκριμένα οι: Θανάσης Νικόλης (Head Roaster στην εταιρία καφέ KUDU Coffee), Στέφανος Δωματιώτης (World Brewers Cup Champion (2014), Gem Series Founder, Brand Global Ambassador of Brewista, Taf Head Barista Trainer, Jass Caffee Coffee Quality China), Κώστας Καλαφατάς (Ιδιοκτήτης της εταιρείας καφέ, «Samba Cafe»), Χρήστος Καβράκος (Συνιδιοκτήτης του Mind the Cup και του Peek a Bloom), Αντζαράς Νίκος (Head Roaster στην εταιρία καφέ «Samba Cafe»), Κωνσταντόπουλος Δημήτρης (Barista Trainer Kawacom, Hellenic CiGS Champion 2013), Λαμπρινίδης Σταύρος (Area Manager στο τμήμα Development της Vivartia).

Βάσω Καλαφάτη

Τι είναι η AeroPress;

Πρόκειται για χειροκίνητη και φορητή μηχανή καφέ που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή γεύση με μικρότερη οξύτητα ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τη φυσική, γευστικά πικρή χροιά του καφέ. Το μικροφιλτράρισμα εξασφαλίζει ένα καφέ χωρίς υπολείμματα ενώ η διαδικασία πίεσης διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και αρκεί ένα λεπτό από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την… απόλαυση του αποτελέσματος στο ποτήρι μας.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό AeroPress

• Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress δημιουργήθηκε το 2008 από τους Tim Wendelboe και Tim Varney και από τότε έχει γίνει μία από τις πιο συναρπαστικές και μοναδικές πλατφόρμες διαγωνισμού στον κλάδο του καφέ. Στην παρθενική διοργάνωση συμμετείχαν τρεις baristas διεκδικώντας ένα συμβολικό βραβείο. Έντεκα χρόνια μετά ο διαγωνισμός έχει γιγαντωθεί με συμμετοχές από 51 χώρες και συνολικά χίλιους διαγωνιζόμενους.
• Αναφορικά με τους κανόνες, αυτοί είναι απλοί. Οι κριτές (7 συνολικά) αξιολογούν στα τυφλά, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη γεύση και στον καλύτερο τρόπο εκχύλισης με AeroPress. Μέσα από τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού και διαφανούς διαγωνισμού, επιδιώκεται να αναδειχθούν αλλά και να βελτιστοποιηθούν οι διαφορετικές τεχνικές που προσφέρει η χρήση του AeroPress. Αναλυτικά για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του AeroPress.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis