4ο ACF: 37.000 επισκέπτες στη μεγάλη γιορτή του καφέ!

Το 4ο Athens Coffee Festival ολοκληρώθηκε επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την δυναμική του και τον ρόλο ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ καφέ στον κόσμο.

Με σύμμαχο τον καλοκαιρινό καιρό η μεγάλη γιορτή του καφέ εξελίχτηκε στο απόλυτο hot spot της Αθήνας καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου τριήμερου του Σεπτέμβρη. Το δε Γκάζι έγινε η άτυπη πρωτεύουσα του δεύτερου πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο, προσελκύοντας τόσο επαγγελματίες όσο και coffee lovers από κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο. – Οι 100 εκθέτες- οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ και εξοπλισμού για την καφεστίαση-, υποδέχτηκαν τους 37.000 επισκέπτες, με ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς να είναι επαγγελματίες του χώρου που βρήκαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον κλάδο, να κάνουν νέες γνωριμίες και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Οι decision makers του κλάδου της καφεστίασης έδωσαν ραντεβού εδώ

Το Athens Coffee Festival αποτέλεσε για ακόμα μία χρονιά ένα hot spot για τους επαγγελματίες του κλάδου που ήθελαν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες coffee experts αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων coffee brands, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους baristas και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ. Στο ACF 2019 οι επισκέπτες ανακάλυψαν από κοντά single origin, single estate, blends, specialty coffees, εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και έγιναν και αυτοί μέρος της μεγάλης αυτής coffee γιορτής της πόλης μας! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σε κάθε γωνιά του φεστιβάλ συναντούσε κανείς επαγγελματίες του κλάδου που ήρθαν για να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα που θα κάνουν την διαφορά την επιχείρησή τους, για εξοπλισμό που μπορεί να αναβαθμίσει το service του μαγαζιού τους αλλά και για να αφουγκραστούν τον παλμό του κλάδου του καφέ στην χώρα μας, συνομιλώντας με στελέχη της αγοράς.

Ένα εκπαιδευμένο και απαιτητικό καταναλωτικό κοινό

Αναβαθμισμένο ποιοτικά ήταν και το καταναλωτικό κοινό που έδωσε το «παρών». Όπως προκύπτει και από τα όσα μας εξομολογήθηκαν οι εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το κοινό στο οποίο απευθύνονται, ο κόσμος ήταν σαφώς πιο ενημερωμένος γύρω από το καφέ, τις ποικιλίες, τις τεχνικές μεθόδους κ.α. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι οι απαιτήσεις πλέον είναι πολύ υψηλές και πώς οι επαγγελματίες της καφεστίασης οφείλουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ώστε να βελτιώνουν τόσο το προϊόν όσο και τις υπηρεσίες τους. Στο στόχο αυτό, όπως παραδέχτηκαν στο σύνολό τους, συνέβαλε για ακόμα μία χρονιά τα μέγιστα το φεστιβάλ, τόσο με την ταυτόχρονη παρουσία σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου όσο και με τις ομιλίες από καταξιωμένους και έμπειρους επαγγελματίες.

Ένα φεστιβάλ με μουσική, κέφι, διαγωνισμούς και γνώση!

Αναφορικά με τα Coffee Masterclasses, αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του Innovathens, όπου και πραγματοποιήθηκαν, ήταν συνεχώς γεμάτος από θεατές που βρήκαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από το πλούσιο και στοχευμένο πρόγραμμα. Απέναντι από το Innovathens και συγκεκριμένα στην αίθουσα D10 έλαβαν χώρα τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα του SCA Greece (Latte Art, Roasters, Cezve/Ibrik και Cup Tasters) καθώς και του Aeropress από την Kudu.

Αμείωτη δράση υπήρχε και στην κεντρική σκηνή όπου η καλή μουσική και οι διαγωνισμοί έδιναν χρώμα και παλμό στο φεστιβάλ. Μία πλειάδα γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών όπως οι Νίκος Δρογώσης, Εύα Μπουντούρη, Σάκης Τσιτομενέας, Σπύρος Παγιατάκης, Ελένη Μανουσάκη, Μαίρη Μαργέλη, κ.α. ανέλαβαν μέσα από live εκπομπές αλλά και dj sets να ψυχαγωγήσουν το κοινό. Εκεί, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν και πλούσια δώρα, προσφορά των εκθετών του Athens Coffee Festival, μέσα από ερωτήσεις γνώσεων γύρω από τον καφέ που απηύθυνε ο παρουσιαστής του φεστιβάλ Δημοσθένης Λουκίσας. Φυσικά η κορυφαία στιγμή στο main stage ήρθε το βράδυ του Σαββάτου όταν και ανέβηκε το συγκρότημα – αποκάλυψη, Alcatrash.

Εν κατακλείδι, το Athens Coffee Festival, συνέχισε την ανοδική του πορεία σε όλα τα επίπεδα και άφησε ακόμα μεγαλύτερες υποσχέσεις για την επόμενη διοργάνωση, 26-28 Σεπτέμβρη του 2020.

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis