Πρωτότυπες ιδέες & καινοτομίες κυριάρχησαν την 2η ημέρα

Πρωτότυπες ιδέες & καινοτομίες κυριάρχησαν την 2η ημέρα

Μια Κυριακή διαφορετική από τις συνηθισμένες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες που έδωσαν το «παρών» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το Athens Coffee Festival, με ένα υπερπλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την μεγάλη ποικιλία σε καφέδες και εξοπλισμό που διαθέτουν οι 120 εκθέτες, έγινε για 2η ημέρα ο απόλυτος πόλος έλξης στην πόλη για τον ανθρώπους του κλάδου του καφέ. Στο τέλος της ημέρας επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά πώς είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά φόρουμ στην χώρα μας για την αγορά του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης. Εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialty coffee roasters αλλά και ευρύ κοινό έκαναν αισθητή την παρουσία τους χωρίς να φείδονται εγκωμιαστικών σχολίων για τα όσα είδαν κι έζησαν στην τριήμερη αυτή γιορτή για τον καφέ.

Ουκ ολίγοι εκθέτες πέρασαν κατά την διάρκεια της ημέρας από τα γραφεία για να εκδηλώσουν την πρόθεση τους να ανανεώσουν την συνεργασία τους και για το επόμενο φεστιβάλ καθώς, όπως παραδέχτηκαν έπιασαν τον στόχο των νέων συμφωνιών νωρίτερα απ’ ότι υπολόγιζαν. Η δε προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κάτι που αποτυπώθηκε και στον αριθμό των εισιτήριων που κόπηκαν και την δεύτερη ημέρα λειτουργίας του.

Ομιλίες που ενέπνευσαν και ραδιοφωνικοί παραγωγοί που ξεσήκωσαν το κοινό

Όλοι οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν και πάλι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τόσο τα Coffee Masterclasses όσο και την live διεξαγωγή των επίσημων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ (Latte Art, Cezve/Ibrik, Roasting) του SCA Greece. Αναλυτικά για το τι συνέβη στα special αυτά events μπορείτε να δείτε να διαβάσετε αντίστοιχα εδώ και εδώ.

Η κεντρική σκηνή πλημμύρησε και σήμερα με τις μελωδίες που επέλεξαν οι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί Σάκης Τσιτομενέας, Πέτρου Κουμπλή και Μανώλης Οικονόμου, παρουσία δεκάδων επισκεπτών που επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για να απολαύσουν τον καφέ τους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, κατάφεραν να φύγουν με γεμάτα χέρια μιας και οι γνώσεις τους πάνω στον καφέ τους βοήθησαν ώστε να απαντήσουν σωστά στις σχετικές ερωτήσεις του παρουσιαστή και να κερδίσουν τα πλούσια δώρα που προσέφεραν οι εκθέτες! Έχοντας αρχίσει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του φετινού φεστιβάλ, ο μέχρι στιγμής απολογισμός μόνο αισιόδοξα μηνύματα για την επίτευξη ενός νέου επισκεπτικού ρεκόρ φέρνει. Εν αναμονή, λοιπόν, της Δευτέρας για τα καλύτερα.

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της 2ης ημέρας!

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis