Χιλιάδες επισκέπτες δοκίμασαν κορυφαία coffee brands

Χιλιάδες επισκέπτες δοκίμασαν κορυφαία coffee brands

Η πρώτη ημέρα του 4ου Athens Coffee Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία υπενθυμίζοντας γιατί αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffee lovers γενικότερα.

Από νωρίς το πρωί, η κίνηση στην πύλη της Τεχνόπολης ήταν έντονη, με χιλιάδες επισκέπτες να την διαβαίνουν προκειμένου να δοκιμάσουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ από την τεράστια ποικιλία του αγαπημένου ροφήματος που παρουσίασαν οι 120 εκθέτες αλλά και ανέδειξαν οι ειδικευμένοι και έμπειροι barista των κορυφαίων brands.

Όσο η ώρα περνούσε τόσο αυξανόταν και η προέλευση του κόσμου, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά της πόλης. Φυσικά, αξιοσημείωτη ήταν η έντονη παρουσία των επαγγελματιών του χώρου του καφέ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για νέα προϊόντα, πήραν ιδέες για τεχνικές αλλά και για τους τρόπους που μπορούν να ανανεώσουν τις παροχές και το επίπεδο των υπηρεσιών της επιχείρησής τους. Επίσης, πραγματοποίησαν τις πρώτες αναγνωριστικές επισκέψεις τους στα περίπτερα των εκθετών με απώτερο στόχο την σύναψη νέων συνεργασιών. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες έκλεισαν συνεργασίες με το «καλημέρα».

Δείτε το βίντεο της 1ης ημέρας του Φεστιβάλ

Οι πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις κέρδισαν το κοινό

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς η κεντρική σκηνή αποτέλεσε hot spot καθώς ο συνδυασμός καλής μουσικής από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Hit, En Lefko, Red και Μελωδία και των πλούσιων δώρων που μοιράστηκαν, μαγνήτισε το ενδιαφέρον του επισκεπτικού κοινού. Κορυφαία βέβαια στιγμή, ήταν η εμφάνιση στην σκηνή του συγκροτήματος Alcatrash. Για μιάμιση περίπου ώρα, το αγαπημένο νεανικό γκρουπ ξεσήκωσε το κοινό με μοναδικές διασκευές 90’s επιτυχιών αλλά και δικά τους τραγούδια. Τις καλύτερες εντυπώσεις φυσικά άφησαν και τα Coffee Masterclasses. Για ακόμη μία χρονιά το Athens Coffee Festival φιλοξένησε στο χώρο του Innovathens σημαντικά σεμινάρια και εξειδικευμένες παρουσιάσεις γύρω από τον καφέ, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τόσο του καταναλωτικού κοινού όσο και των επαγγελματιών. Αναλυτικά τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν από κορυφαία στελέχη της αγοράς και βραβευμένους baristas μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Φυσικά θα υπάρχει συνέχεια και την Κυριακή και τη Δευτέρα, με ένα διαφορετικό κύκλο ομιλιών.

Μία ακόμα παράλληλη δράση του φεστιβάλ με έντονο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Καφέ (Latte Art, Cup Tasters και Roasting) του SCA Greece για την ανάδειξη των Ελλήνων πρωταθλητών. Αναλυτικό αφιέρωμα μπορείτε να δείτε εδώ. Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της πρώτης ημέρας και με βάση την εμπειρία από τις 3 προηγούμενες διοργανώσεις, οι επόμενες δύο μέρες του φεστιβάλ αναμένεται να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές και ο τελικός αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη!

Share this post


tipobet bets10 mobilbahis