To 4o Hellenic Aeropress Championship στο Athens Coffee Festival!

Athens Coffee Festival Aeropress

To 4o Hellenic Aeropress Championship στο Athens Coffee Festival!

Η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχεται για πρώτη φορά τον πλέον καινοτόμο διαγωνισμό γεύσης και αρώματος, υποστηρίζοντας την καινοτομία και την δημιουργικότητα στον κλάδο του καφέ.

Μία ακόμα σημαντική δράση με βάση τον καφέ θα φιλοξενήσει το 4ο Athens Coffee Festival εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εντυπωσιακό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων που θα μπορούν οι επαγγελματίες επισκέπτες και το «ανήσυχο» καταναλωτικό κοινό να παρακολουθήσουν. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, 72 baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2019.

Τι είναι η AeroPress;

Πρόκειται για χειροκίνητη και φορητή μηχανή καφέ που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή γεύση με μικρότερη οξύτητα ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τη φυσική, γευστικά πικρή χροιά του καφέ. Το μικροφιλτράρισμα εξασφαλίζει ένα καφέ χωρίς υπολείμματα ενώ η διαδικασία πίεσης διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και αρκεί ένα λεπτό από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την… απόλαυση του αποτελέσματος στο ποτήρι μας.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό AeroPress

  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress δημιουργήθηκε το 2008 από τους Tim Wendelboe και Tim Varney και από τότε έχει γίνει μία από τις πιο συναρπαστικές και μοναδικές πλατφόρμες διαγωνισμού στον κλάδο του καφέ. Στην παρθενική διοργάνωση συμμετείχαν τρεις baristas διεκδικώντας ένα συμβολικό βραβείο. Έντεκα χρόνια μετά ο διαγωνισμός έχει γιγαντωθεί με συμμετοχές από 51 χώρες και συνολικά χίλιους διαγωνιζόμενους.
  • Στην Ελλάδα φέτος διοργανώνεται για 4η φορά και είναι η πρώτη φορά που εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival.Κάτοχος του τίτλου για το 2018 είναι ο Μάνος Μαμάκης ο οποίος μετά την νίκη του εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Σίδνεϊ.
  • Τον 4ο πανελλήνιο τίτλο μπορούν να διεκδικήσουν τόσο επαγγελματίες barista όσο κι ερασιτέχνες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες κι όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή ώστε να είναι ένας από τους 72 που θα δώσουν την «μάχη» μπορεί να το κάνει εδώ.
  • Αναφορικά με τους κανόνες, αυτοί είναι απλοί. Οι κριτές (7 συνολικά) θα αξιολογήσουν στα τυφλά, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη γεύση και στον καλύτερο τρόπο εκχύλισης με AeroPress. Μέσα από τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού και διαφανούς διαγωνισμού, επιδιώκεται να αναδειχθούν αλλά και να βελτιστοποιηθούν οι διαφορετικές τεχνικές που προσφέρει η χρήση του AeroPress. Αναλυτικά για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του AeroPress.
  • Κριτές του διαγωνισμού θα είναι κορυφαία ονόματα και expert στον χώρο του καφέ. Συγκεκριμένα θα είναι οι: Θανάσης Νικόλης (Head Roaster στην εταιρία καφέ KUDU Coffee), Στέφανος Δωματιώτης (World Brewers Cup Champion (2014), Gem Series Founder, Brand Global Ambassador of Brewista, Taf Head Barista Trainer, Jass Caffee Coffee Quality China), Κώστας Καλαφατάς (Ιδιοκτήτης της εταιρείας καφέ, «Samba Cafe»), Χρήστος Καβράκος (Συνιδιοκτήτης του Mind the Cup και του Peek a Bloom), Αντζαράς Νίκος (Head Roaster στην εταιρία καφέ «Samba Cafe»), Κωνσταντόπουλος Δημήτρης (Barista Trainer Kawacom, Hellenic CiGS Champion 2013), Λαμπρινίδης Σταύρος (Area Manager στο τμήμα Development της Vivartia).

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *