Ω, τι κόσμος! Ω, τι πάθος!

Ω, τι κόσμος! Ω, τι πάθος!

Χιλιάδες επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ κατέκλυσαν την Τεχνόπολη στις 30 Σεπτεμβρίου, στην πρεμιέρα του φετινού Athens Coffee Festival. Η μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του εξελίσσεται στην πιο μαζική εκδήλωση που φιλοξένησε ποτέ το Γκάζι!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, το ιστορικό εργοστάσιο αεριόφωτος, στο Γκάζι, γέμισε τόσο ασφυκτικά από επισκέπτες που ήθελαν να βιώσουν την εμπειρία μιας ξεχωριστής γιορτής, αφιερωμένης στον καφέ και την κουλτούρα του. Χιλιάδες επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ όλους τους χώρους της Τεχνόπολης στην πρώτη ημέρα του Athens Coffee Festival, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτούς καφέδες από 63 καφεπαραγωγές χώρες (από τις συνολικά 70 που παράγουν καφέ), να συνομιλήσουν με τους Έλληνες roasters και τους αντιπροσώπους των κορυφαίων ιταλικών οίκων espresso και να γευτούν εκλεκτές σοκολάτες, τσάι και άλλα ροφήματα.

Τεράστια συμμετοχή στα σεμινάρια

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τις παρουσιάσεις και τις γευστικές δοκιμές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Καταξιωμένοι επιστήμονες και roaster, πιστοποιημένοι barista trainers και coffee specialists μοιράστηκαν τα μυστικά τους με εκατοντάδες επαγγελματίες της καφεστίασης και home barista. Μεγάλη ήταν επίσης η προσέλευση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting που οργανώνεται για πρώτη φορά από τον SCA Greece.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Hit, του En Lefko και του Red κράτησαν συντροφιά με τις μουσικές επιλογές τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Η βραδιά έκλεισε με τη Μαριέττα Φαφούτη να τραγουδάει ζωντανά στην κεντρική σκηνή του Athens Coffee Festival.

Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, οι εκθέτες του Athens Coffee Festival έχουν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες της Τεχνόπολης. Ελάτε να βιώσετε κι εσείς την εμπειρία μιας μεγάλης γιορτής και να γνωρίσετε από κοντά πόση μαγεία κρύβεται σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Το φεστιβάλ σας περιμένει από τις 10.00 το πρωί, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που κορυφώνεται στις 20.00 το βράδυ με τη συναυλία των Painted Black και της Ίντρα Κέιν. Ελάτε να δοκιμάσετε όσους καφέδες επιθυμείτε, να αναγνωρίσετε αρώματα και γεύσεις που δεν είχατε φανταστεί ότι υπάρχουν καν σε έναν καφέ, να συναντήσετε κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή του καφέ, να απολαύσετε το φαγητό σας στην Street Food Area ή απλώς να κάνετε τον περίπατό σας στο πανέμορφο Γκάζι.

Share this post