25.000 επισκέπτες στο ATHENS COFFEE FESTIVAL!

25.000 επισκέπτες στο ATHENS COFFEE FESTIVAL!

Πάνω από 25.000 επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ από την Ελλάδα και το εξωτερικό βίωσαν τη μοναδική εμπειρία της περιήγησης στο 1ο ATHENS COFFEE FESTIVAL κατά το τριήμερο 13-14-15 Μαΐου!

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, κατακλύστηκε και κατά τις τρεις ημέρες από επισκέπτες κάθε ηλικίας -τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια- οι οποίοι έδειξαν πρωτοφανές ενδιαφέρον για τις παρουσιάσεις, τα σεμινάρια, τις γευσιγνωσίες αλλά και τις ζωντανές συναυλίες που περιελάμβανε το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του SCAE Hellas -του οργανισμού για την προώθηση του speciality coffee- και την ευγενική χορηγία του BARISTA’S Gold.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των επαγγελματιών του κλάδου και του αγοραστικού κοινού, καθώς και τα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι 75 εκθέτες από την επαφή τους με τους επισκέπτες, καταδεικνύουν την τεράστια επιτυχία που κατέγραψε το ATHENS COFFEE FESTIVAL. Είναι ένας νέος θεσμός για τον καφέ και την κουλτούρα του, με φήμη που -ήδη από την παρθενική του διοργάνωση- ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα!

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν πραγματικά μια μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του που απευθυνόταν σε όλους! Εντυπωσιάστηκα αφενός από την επένδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στον speciality καφέ αφετέρου από τη βαρύτητα που δίνουν οι Έλληνες barista στην εξυπηρέτηση των πελατών.»

Anna Lyagina / Δημοσιογράφος
Perfect Daily Grind

Κατάμεστη η Τεχνόπολη!

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL αποδείχτηκε μια σπουδαία εμπορική συνάντηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου, ένα σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες του κλάδου και μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ. Χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική της, το μοντέρνο βιομηχανικό ύφος και την ιστορική φόρτιση που τη συνοδεύει, η Τεχνόπολη ήταν το ιδανικό σκηνικό για την οργάνωση τού φεστιβάλ και την υποδοχή των χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα, την Κύπρο και ακόμη είκοσι χώρες.
Αξιοποιώντας στο έπακρο όλους τους διαθέσιμους χώρους, πάντοτε όμως με σεβασμό στην ιστορικότητα του μνημείου, η οργανώτρια εταιρεία FORUM AE έδωσε την ευκαιρία στους εκθέτες του φεστιβάλ να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με τον πιο άρτιο και αποτελεσματικό τρόπο σε ένα ευρύ κοινό από επαγγελματίες και καταναλωτές. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες τού ATHENS COFFEE FESTIVAL έμειναν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και τον πλούτο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι οποίες ξεπέρασαν σε διάρκεια τις 45 ώρες!
Το Chatroom, όπου φιλοξενήθηκαν οι παρουσιάσεις και το Lab, όπου πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια ήταν όλες τις ώρες κατάμεστα από επαγγελματίες και καταναλωτές, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εισηγήσεις κορυφαίων barista, roaster, δημοσιογράφων και άλλων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σπουδαίες προσωπικότητες στο φεστιβάλ

Μεταξύ των εισηγητών στο ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν οι παραγωγοί καφέ Joseph Brodsky και Graciano Cruz, η διευθύντρια εκπαίδευσης του SCAE, Annemarie Tiemes, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του SCAE, Γιάννης Αποστολοπούλος, οι barista Alexandru Niculae, Κώστας Κομνηνάκης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος που κέρδισαν την πρώτη θέση στα φετινά παγκόσμια πρωταθλήματα Roasting, Ibrik και Coffee in Good Spirits αντίστοιχα, οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι Sarah Allen (Barista Magazine), Michal Molcan (Standart Magazine) και Henry Wilson (Perfect Daily Grind), οι παλαιότεροι παγκόσμιοι πρωταθλητές Στέφανος Δωματιώτης, Γιώργος Κουστουμπάρδης, Τάσος Δεληχρήστος και Σταύρος Λαμπρινίδης, οι νικητές των πανελλήνιων πρωταθλημάτων καφέ Θανάσης Νικόλης, Νίκος Μπέλλης και Μιχάλης Καραγιάννης κ.ά.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Μουσείο του Καφέ, το οποίο φιλοξένησε 150 σπάνια αντικείμενα που χρονολογούνται από τις αρχές του 18ου αιώνα ως και τη δεκαετία του 1970! Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτέθηκαν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- τα έργα ζωγραφικής του Γερμανού εικαστικού Goesta Hellner, ο οποίος χρησιμοποιεί ως καμβά σακιά από καφέ. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από τρεις ζωντανές συναυλίες, με τη συμμετοχή της Πέννυς Μπαλτατζή, της Idra Kayne και του RSN, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το πάρτυ του dj PlayMo’Bill στην κατάμεστη κεντρική πλατεία της Τεχνόπολης.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι ένας νέος θεσμός για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ αλλά και μια μεγάλη γιορτή για όσους αγαπούν τον καφέ και την κουλτούρα του!

Share this post