Ο ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί είναι αναγκαίο ένα φεστιβάλ για τον καφέ στην Αθήνα;

Η διοργάνωση του ATHENS COFFEE FESTIVAL αποτελεί επιτακτική απαίτηση της ίδιας της αγοράς σε μια περίοδο που ο κλάδος της καφεστίασης αναπτύσσεται αλματωδώς, ενώ παράλληλα διευρύνεται διαρκώς το κοινό των home barista και των coffee lovers! 

Από το 1990 μέχρι σήμερα η συνολική κατανάλωση του καφέ στην Ελλάδα υπερτετραπλασιάστηκε ως προς τον όγκο και την αξία, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό αγοραστικό κοινό που επενδύει στην απόλαυση του espresso και την πολυπλοκότητα του brewing.
Με δεδομένη την αλματώδη ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της καφεστίασης και την εξέλιξη ολοένα περισσότερων καταναλωτών σε ενθουσιώδεις home barista, η διοργάνωση του ATHENS COFFEE FESTIVAL αποτελεί επιτακτική απαίτηση της ίδιας της αγοράς! Το φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία σε νεοπαγείς επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους τόσο σε επαγγελματίες που επιζητούν νέες συνεργασίες όσο και σε καταναλωτές που αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες.

Κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα

Καφές: ένα παγκόσμιο αγαθό!

Ο καφές είναι το πρώτο σε κατανάλωση ρόφηµα στον δυτικό κόσµο µετά το νερό µεταξύ όλων των -αλκοολούχων και µη- ποτών! Την τελευταία πενταετία, η παγκόσµια κατανάλωση καφέ αυξήθηκε κατά 2,3% φτάνοντας τα 9 εκατ. τόνους! Η Ελλάδα είναι η 15η χώρα σε κατά κεφαλήν κατανάλωση, µε 5,8 κιλά το χρόνο! Πέρα από την ποσοτική αύξηση, η εγχώρια αγορά έχει να επιδείξει μία σημαντική άνοδο ως προς την ποιότητα του καφέ που φτάνει στον τελικό καταναλωτή.

Η άνθιση του Speciality Coffee

Ο όρος speciality coffee προσδιορίζει τον καφέ εκλεκτής ποιότητας από αυστηρά επιλεγμένους κόκκους που έχουν μεγαλώσει σε ιδανικές κλιματολογικές και καλλιεργητικές συνθήκες. Χάρη στα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, ο καφές της κατηγορίας speciality έχει κερδίσει την προτίμηση της πιο απαιτητικής μερίδας των καταναλωτών. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα δώσει την ευκαιρία στον μέσο καταναλωτή να έρθει σε επαφή με τον speciality καφέ, να δοκιμάσει εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και να κατανοήσει τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την προσφορά του σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν από τη φάρμα ως το φλιτζάνι!