TESTIMONIALS 2016

athens-coffee-festival-testimonials

Την μεγάλη τους ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκθέτες για τη συμμετοχή τους στο 1ο Athens Coffee Festival ενώ ταυτόχρονα κολακευτικά ήταν τα σχόλια των διεθνών επισκεπτών και ξένων δημοσιογράφων που είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν στο φεστιβάλ, εστιάζοντας στο υψηλό οργανωτικό επίπεδο και την τεράστια απήχηση στο αθηναϊκό κοινό. Τέλος, οι Έλληνες barista που έχουν διακριθεί στους παγκόσμιους διαγωνισμούς καφέ τόνισαν το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το φεστιβάλ τόσο στην ανάδειξη όσο και στη διάδοση της κουλτούρας του καφέ.

Οι δηλώσεις των εκθετών

«Για την πρώτη του διοργάνωση, το ATHENS COFFEE FESTIVAL αποδείχθηκε πολύ πετυχημένο. Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής μας ήταν πολλά. Όσο για τα μειονεκτήματα που προέκυψαν, επειδή έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην οργανώτρια εταιρεία είμαι βέβαιος ότι θα έχουν διορθωθεί μέχρι την ερχόμενη διοργάνωση. Φέτος είδαμε αρκετούς πελάτες λιανικής -οι οποίοι του χρόνου είμαι βέβαιος ότι θα είναι ακόμη περισσότεροι- κι αυτός από μόνος του είναι ένας λόγος για να λάβουμε οπωσδήποτε μέρος και στην επόμενη διοργάνωση.»
Παναγιώτης Νίκας,  Υπεύθυνος Ανάπτυξης | Coffeexpert

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση. Μας άρεσε πάρα πολύ η όλη ιδέα κι αυτό επειδή απευθύνεται στον καταναλωτή. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται ένα τέτοιο event στην Ελλάδα και είναι κάτι που πραγματικά έλειπε από την αγορά. Μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και οπωσδήποτε θα λάβουμε μέρος και στο επόμενο φεστιβάλ.»
Εύα Τσελάνη, Διευθύντρια Marketing | FNB Trade

«Η συμμετοχή στο 1ο ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν μία πρόκληση για μας. Μείναμε ικανοποιημένοι τόσο από το επίπεδο της διοργάνωσης όσο και από τη συμμετοχή μας. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ένα νέο προϊόν που απευθύνεται στην αγορά του speciality coffee και να συζητήσουμε με πάρα πολλούς επαγγελματίες και καταναλωτές. Θεωρούμε ότι στην αγορά υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλο περιθώριο για να πεις νέα πράγματα γύρω από τον καφέ και το φεστιβάλ μάς δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε. Γι’ αυτό και θα λάβουμε μέρος και στην επόμενη διοργάνωση.»
Ηλίας Γούλας, Διευθύνων σύμβουλος | Gentracom

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL αποδείχθηκε μία εξαιρετική διοργάνωση η οποία συγκέντρωσε επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγοράς του καφέ και ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους καταναλωτές να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες κάθε εταιρείας.

Γιώργος ΑλανιάδηςΥπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης - Hario Hellas

To φεστιβάλ κατόρθωσε να αναδείξει με πολύ μεγάλη επιτυχία όλες τις νέες τάσεις και τις καινοτόμες που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά του καφέ.

Ανέστης ΝεδόπουλοςSenior Brand Manager - Nestle Professional

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μια ωραία γιορτή και ήταν πολύ καλό για μας που ήρθαμε σε επαφή με ένα κοινό που γνωρίζει το προϊόν μας. Εάν και το επόμενο φεστιβάλ είναι στην ίδια λογική, πιστεύω ότι θα πάρουμε ξανά μέρος.»
Ιωάννης Χατζόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων | Kimbo Hellas

«Το 1ο ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν εξαιρετικά καλό και ιδιαίτερα πετυχημένο από οργανωτικής πλευράς. Η προσέλευση του κοινού ήταν καλή, ειδικά το Σάββατο και την Κυριακή. Η συμμετοχή της εταιρείας μας στο φεστιβάλ ήταν πολύ πετυχημένη, κεράσαμε τους επισκέπτες πάνω από 40 κιλά καφέ, που αντιστοιχεί σε κάποιες χιλιάδες φλιτζάνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το event που οργανώσαμε, το Luigi in the Sky, καθώς δώσαμε την ευκαιρία σε περίπου επτακόσια άτομα να απολαύσουν τον καφέ τους αιωρούμενα στον αττικό ουρανό! Φυσικά, θα συμμετέχουμε και στο ερχόμενο φεστιβάλ.»
Παναγιώτης Χάσκος,  Διευθύνων σύμβουλος | Luigi Caffe

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL μόλις τώρα άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα και μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή του. Για εμάς, όμως, η συμμετοχή μας ήταν πολύ σημαντική ως προς την επικοινωνία και την επαφή με καταναλωτές που ενδιαφέρονται γενικότερα για τον καφέ. Το κομμάτι της B2B επικοινωνίας θεωρώ ότι το εξυπηρετεί καλύτερα μία έκθεση και όχι ένα φεστιβάλ. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς είναι ένα φεστιβάλ, γι’ αυτό και η πρώτη του διοργάνωση ήταν ίσως λίγο διερευνητική. Τώρα, όμως, που αρχίζουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε περισσότερο τι είναι ένα φεστιβάλ, πιστεύω ότι αξίζει να πάρουμε μέρος στην επόμενη διοργάνωση.»
Πάνος Σπυρόπουλος, Ιδιοκτήτης | Maui Gourmet

«Οι εντυπώσεις μου από το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι πολύ θετικές. Είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθουμε κοντά στους επαγγελματίες του κλάδου και στους καταναλωτές. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάρα πολλούς καφέδες και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και επιδείξεις γύρω από τον καφέ. Περάσαμε πολύ ωραία και πιστεύω ότι θα πάρουμε μέρος και στο επόμενο φεστιβάλ.»
Νίκος Ψωμάς, Ιδιοκτήτης | Mokka Speciality Coffee

Μόνο θετικά μπορεί να είναι τα σχόλια για το 1ο ATHENS COFFEE FESTIVAL. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από την προσέλευση των επισκεπτών όσο και από τα σχόλια που δεχτήκαμε για την ποιότητα του καφέ μας. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα λάβουμε μέρος και στο επόμενο φεστιβάλ.

Νίκος ΤρύποςΔιευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης - Rossetti Caffe

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν εξαιρετικό! Ήταν κάτι που έλειπε από την ελληνική αγορά και βοήθησε τις επιχειρήσεις του κλάδου να έρθουν κοντά στους λάτρεις του καφέ αλλά και τον μέσο καταναλωτή. Είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε μέρος και στο επόμενο φεστιβάλ. Κανένας επαγγελματίας από τον χώρο του καφέ δεν πρέπει να λείψει!

Αντώνης ΧαλουλάκοςΙδιοκτήτης - Taresso Artisan Coffee Roasters

«Τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή μας στο ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη έκθεση καφέ και έτσι είχαμε την ευκαιρία να δειγματίσουμε και κάποιους μονοποικιλιακούς καφέδες αλλά και πιο ιδιαίτερα blend. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να οργανώσουμε εδώ και τον διαγωνισμό μας, τον Best Barista Vergnano και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιήθηκε σε έναν τόσο όμορφο υπαίθριο χώρο. Θα λάβουμε μέρος οπωσδήποτε στο ερχόμενο φεστιβάλ.»
Γιώργος Τρίκας, Ιδιοκτήτης | TRK Coffee

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL αποδείχτηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς, ως ελληνική κατασκευαστική εταιρία, να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα μηχανήματά μας σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό. Εκτιμώ ότι θα πάρουμε μέρος και στο επόμενο φεστιβάλ.»
Νάσος Ζάρας, Ιδιοκτήτης | Zara Μηχανήματα Επεξεργασίας Καφέ

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μια πολύ ωραία γιορτή, την οποία απολαύσαμε και εμείς μαζί με όλους τους επισκέπτες. Σίγουρα θα λάβουμε μέρος και στο ερχόμενο φεστιβάλ.»
Γιάννης Γιαλούσης, Ιδρυτής | Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ

Οι δηλώσεις των διεθνών επισκεπτών

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο event. Είναι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο φεστιβάλ καφέ στον κόσμο έχω επισκεφθεί, επειδή συνδυάζει το εκπαιδευτικό σκέλος -με τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις- και το εμπορικό σκέλος, με την ατμόσφαιρα και το ύφος μιας πραγματικής γιορτής. Όλα εδώ μοιάζουν με ένα μεγάλο πάρτυ όπου έχουν συγκεντρωθεί όλοι όσοι αγαπούν τον καφέ. Στο φεστιβάλ μπορούν να τον απολαύσουν και να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν. Στην Ελλάδα υπάρχει μία μαγική κουλτούρα γύρω από τον καφέ, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη σε άλλες χώρες του κόσμου. Εδώ συνδυάζεται η παράδοση του ελληνικού καφέ με το πάθος για τον speciality και την επιθυμία των barista να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει αναδείξει τους περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές από κάθε άλλη χώρα! Αυτό το πάθος και τη γνώση το συναντάς όταν βγαίνεις στην Αθήνα για καφέ και είναι εντυπωσιακό ότι το αντιλαμβάνεσαι και κατά την επίσκεψή σου στο ATHENS COFFEE FESTIVAL. Η παράδοση και η καινοτομία γύρω από τον καφέ συνυπάρχουν σε ένα άψογα οργανωμένο φεστιβάλ.»
Sarah Allen, Δημοσιογράφος, εκδότρια του περιοδικού Barista Magazine | ΗΠΑ

«Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Ελλάδα εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος και την οργάνωση της HORECA, η οποία στάθηκε αφορμή για να προσπαθήσω να οργανώσω κάτι αντίστοιχο στη Ρουμανία στο κομμάτι των διαγωνισμών του καφέ. Τώρα, μένω ξανά εντυπωσιασμένη από τη διοργάνωση του ATHENS COFFEE FESTIVAL. Όλα είναι υποδειγματικά οργανωμένα και το φεστιβάλ είναι μια πραγματική γιορτή με πολύ καλό κόσμο που δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον και έχει κέφι. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα εξωτερικά περίπτερα, τα οποία είναι πραγματικά όμορφα, απασχολούν εξαιρετικούς barista και προσφέρουν υψηλής ποιότητας καφέδες. Είναι όμορφο να βλέπεις συγκεντρωμένους τόσους παγκόσμιους πρωταθλητές και προσωπικότητες από τη διεθνή αγορά του καφέ.»
Silvia Maria Constantin, National Coordinator SCAE | Romania

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε το ATHENS COFFEE FESTIVAL. Νομίζω ότι κατάφερε να εκφράσει το περίφημο ελληνικό πνεύμα της επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας και να το προβάλει στην αγορά του καφέ. Γνώριζα από πριν ότι οι Έλληνες επαγγελματίες έχουν πολλά να δώσουν στη διεθνή σκηνή του καφέ, επισκεπτόμενος όμως το φεστιβάλ το επιβεβαίωσα για άλλη μία φορά! Οι Έλληνες είναι εφευρετικοί -όπως αποδεικνύεται από τους υπέροχους freddo-, έχουν εμμονή με την ποιότητα -όπως δείχνει η τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει ο speciality coffee- και σέβονται την κουλτούρα τους -όπως φαίνεται από την αναγέννηση του ελληνικού καφέ. Ο καφές βρίσκεται πραγματικά στο DNA του Έλληνα κι αυτό είναι κάτι που αναδείχθηκε στο φεστιβάλ, όπως και η τεράστια τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Έλληνες barista και την οποία μπορούμε να πούμε ότι εξάγουν στον υπόλοιπο κόσμο.»
Graciano Cruz, Coffee farmer στον Παναμά και το Ελ Σαλβαδόρ

To Athens Coffee Festival είναι μοναδικό παγκοσμίως ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και την ταυτόχρονη παρουσία επαγγελματιών και καταναλωτικού κοινού.

Joseph BrodskyCoffee farmer στην Αιθιοπία και τον Παναμά - από τις ΗΠΑ

Το 1ο ATHENS COFFEE FESTIVAL ήταν πραγματικά πολύ πετυχημένο! Το μέρος είναι υπέροχο και γέμισε από επισκέπτες. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και υπάρχουν πολλοί εκθέτες σε όλη την Τεχνόπολη, έτσι που ο εκλεκτός καφές κυριαρχεί παντού.

Alexandru NiculaeΝικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Coffee Roasting 2016 από τη Ρουμανία

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ αρκετά coffee shops στην Αθήνα και είναι εκπληκτικό ότι παντού συνάντησα το ίδιο πάθος για τον εκλεκτό καφέ το οποίο εκφράζεται και στο ATHENS COFFEE FESTIVAL. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις στον ίδιο χώρο εταιρείες που εμπορεύονται κάθε είδος καφέ και να διακρίνεις το ενδιαφέρον που δείχνουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Εκτός των άλλων, το φεστιβάλ αποτυπώνει και την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική αγορά του speciality coffee, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς.»
Annemarie Tiemes,  Education Field Manager SCAE Europe | Ολλανδία

«Είμαι χαρούμενος επειδή κατά την πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε ένα τόσο υπέροχο event όσο το ATHENS COFFEE FESTIVAL. Διαθέτει εξαιρετική οργάνωση, ο υπαίθριος χώρος είναι εκπληκτικός και η προσέλευση του κοινού είναι πολύ μεγάλη. Έμεινα έκπληκτος από το πολύ υψηλό επίπεδο των επαγγελματιών και της αγοράς του καφέ. Θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες στον τρόπο που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια η αμερικανική και η ελληνική αγορά, με πολλά μικρά coffee shop και roastery cafe που ανοίγουν παντού, αλλά και αμέτρητους home barista που εκτιμούν τον ποιοτικό καφέ.»
Jerry Whitfield, Ιδρυτής και πρόεδρος της Sonofresco | ΗΠΑ

«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Αυτό που με εντυπωσίασε κατά την επίσκεψη μου σε πολλά αθηναϊκά coffee shop είναι ο διττός ρόλος που έχουν οι barista, οι οποίοι είναι κατά κάποιο τρόπο και bartender! Είναι ένας συνδυασμός που θα πρέπει να εμπνεύσει τους barista και σε άλλες χώρες, διότι τους καθιστά πολύ πιο ολοκληρωμένους επαγγελματίες. Αυτή ακριβώς την τεχνογνωσία, το πάθος και την έμπνευση των barista είναι που συνάντησα και στο ATHENS COFFEE FESTIVAL, μαζί με χιλιάδες καταναλωτές που τρέφουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον καφέ και τα cocktail. Είναι εντυπωσιακό ότι οι barista είχαν το χρόνο να συζητήσουν με κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, να μιλήσουν για τον καφέ τους και να λύσουν κάθε απορία. Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί καταναλωτές που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον καφέ! Δεν έχω συναντήσει ξανά σε καμία άλλη χώρα τόσους πολλούς επαγγελματίες και καταναλωτές που να εκφράζουν τη δέσμευσή τους στον speciality καφέ και τις αξίες του. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά στο ίδιο μέρος τόσους πολλούς single origin καφέδες ασύλληπτα υψηλής ποιότητας!»
Henry Wilson,  Δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του blog PerfectDailyGrind.com | Μ. Βρετανία

«Η οργάνωση του ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι υποδειγματική. Είναι μια αφορμή για να συναντηθούν στον ίδιο χώρο οι επαγγελματίες και οι λάτρεις του καφέ και είναι πραγματικά όμορφο να συναντάς παντού καταναλωτές που εκτιμούν τον εκλεκτό καφέ. Παρότι η αγορά του καφέ στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη αναπτύσσονται με παρόμοιους ρυθμούς, μπορώ να πω ότι το πιο εντυπωσιακό στην Ελλάδα είναι το πάθος και η αφοσίωση που δείχνουν οι barista στην ποιότητα του καφέ. Η επίσκεψη στα αθηναϊκά coffee shop και στο ATHENS COFFEE FESTIVAL αποτελεί πραγματική έμπνευση για μας. Από αυτή την άποψη, ευχαριστήθηκα πολύ την επίσκεψη στην Αθήνα και την περιήγησή μου στο φεστιβάλ!»
Asli Yaman, Coffee roaster | Τουρκία

Οι δηλώσεις των Ελλήνων Παγκόσμιων Πρωταθλητών

«Εκτιμώ ότι το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές που θέλουν να εμβαθύνουν στην κουλτούρα του speciality coffee ή έστω να μάθουν τι είναι ένας πραγματικά πολύ καλός καφές. Όλοι μαζί, μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο τι πραγματικά αξίζει να πληρώνει.»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2016, barista The Underdog

«Είναι βέβαιο ότι το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εγχώρια αγορά του καφέ, καθώς είναι το πρώτο event που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο ευρύ κοινό. Διεθνώς, το κίνημα του speciality καφέ ξεκίνησε από τους καταναλωτές και συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη στη δική τους ενεργή συμμετοχή, οπότε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει και στην Ελλάδα ένας θεσμός όπου το κοινό θα μπορεί να έρχεται σε απευθείας επαφή με τους roaster, τους barista και τις εταιρείες που υπηρετούν τις αξίες του εκλεκτού καφέ. Γενικότερα, όμως, εκτιμώς ότι το φεστιβάλ θα δώσει σημαντική ώθηση συνολικά στην εγχώρια αγορά του καφέ.»
Στέφανος Δωματιώτης, Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brewing 2014, authorised SCAE barista trainer, head barista trainer Taf Coffee

«Όλοι εμείς οι λάτρεις του speciality καφέ περιμέναμε πώς και πώς μία διοργάνωση όπως το ATHENS COFFEE FESTIVAL. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό και ελπίζω η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση και περισσότερους εκθέτες.»
Νίκος Κανακάρης, Νικητής στον διαγωνισμό Barista & Farmer 2016, barista trainer στην εταιρεία Coffee Republic

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι πλέον ένας θεσμός που πιστεύω ότι θα βοηθήσει στα επόμενα χρόνια να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ο ποιοτικός καφές. Το φεστιβάλ εξυπηρετεί το σκοπό που έχουμε θέσει όλοι: να φτάσει ο εκλεκτός καφές στον τελικό καταναλωτή, έτσι ώστε αυτός να αρχίσει να εκτιμά τι του σερβίρουνε και να μάθει ποιες εταιρείες πρωτοπορούν σε αυτό το πεδίο.

Τάσος ΔεληχρήστοςΝικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2008 - Ιδιοκτήτης & coffee roaster The Underdog

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL μας δίνει τη δυνατότητα να λάβουμε μέρος για πρώτη φορά σε μια μεγάλη γιορτή, να διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να γευτούμε καφέδες πολύ καλής ποιότητας. Θέλουμε μέσω του φεστιβάλ να φέρουμε το ευρύ κοινό σε επαφή με τον εκλεκτό καφέ.

Κωνσταντίνος ΚωνσταντινόπουλοςNational Coordinator SCA Greece - Δ/νων σύμβουλος Coffee Island

«Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δοκιμάσει εκλεκτούς καφέδες απ’ όλο τον κόσμο και να γευτεί τη μοναδικότητά τους.»
Κωνσταντίνος Κομνηνάκης, Νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cezve/Ibrik 2016, head barista Just Made 33

«Ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, το ATHENS COFFEE FESTIVAL κατόρθωσε να αποδείξει ότι είναι σε θέση να προωθήσει την speciality σκηνή στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ισότιμη προβολή σε όλα τα καφεκοπτεία και τις εταιρείας εμπορίας καφέ. Το πιο θετικό είναι ότι το φεστιβάλ απευθύνεται στον επαγγελματία αλλά και στον home barista και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον καφέ και να απολαύσουν εκλεκτά δείγματα από όλο τον κόσμο.»
Γιώργος Κουστουμπάρδης, Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2015, barista The Underdog

«Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλά φεστιβάλ καφέ ανά τον κόσμο.  Είμαι περήφανος επειδή για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ παγκοσμίου επιπέδου! Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι εκπληκτικό και θα αποτελέσει ορόσημο στην ανάπτυξη του κλάδου. Από ‘δω και πέρα, αν θέλουν να μας φτάσουν πρέπει να μας αντιγράψουν.»
Σταύρος Λαμπρινίδης, Νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cezve/Ibrik 2014, authorised SCAE trainer

«Επιτέλους, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε στην Ελλάδα ένα μεγάλο event όπως το ATHENS COFFEE FESTIVAL, το οποίο μπορεί να προσφέρει εκπαίδευση σε πάρα πολύ κόσμο και να αναδείξει την καλή τέχνη του καφέ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχει καταφέρει το φεστιβάλ.»
Χρήστος Λουκάκης, Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Latte Art 2011, authorised SCAE barista trainer