ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του ATHENS COFFEE FESTIVAL θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια, εξειδικευμένα εργαστήρια και ζωντανές παρουσιάσεις γύρω από τις ποικιλίες, τις τεχνικές και την κουλτούρα του καφέ.

Γευστικές δοκιμές καφέ

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνιες ποικιλίες καφέ από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία, με διαφορετικά προφίλ καβουρδίσματος, καθώς επίσης μονοποικιλιακούς καφέδες και blends (espresso, brewing, ibrik κ.λπ.).


Ζωντανές επιδείξεις & παρουσιάσεις

Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, καταξιωμένοι barista και roaster, έμπειροι αγοραστές και στελέχη της αγοράς, παγκόσμιοι πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη διεθνή αγορά του καφέ.


Επιμορφωτικά σεμινάρια

Ο SCAE Hellas θα οργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια που θα απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες barista και επιχειρηματίες της καφεστίασης όσο και σε καταναλωτές που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον καφέ και τις μεθόδους παρασκευής του.


Εργαστήρια & masterclasses

Πιστοποιημένοι barista trainers θα αναλάβουν να μυήσουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ στα μυστικά του espresso και του brewing μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια και masterclasses.


Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα πλαισιωθεί από μουσικές συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (προβολές κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές εκθέσεις κ.ά.) με θέμα τον πολιτισμό του καφέ.