THE LAB | ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

DSC_6110

THE LAB | ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – WORKSHOPS

Συνολικά 25 ώρες σεμιναρίων και επιδείξεων φιλοξένησε το Lab του Athens Coffee Festival, το οποίο στεγάστηκε στους χώρους του Innovathens. Το σεμιναριακό πρόγραμμα απευθυνόταν τόσο στους επαγγελματίες όσο και τους λάτρεις του καφέ. Και κατά τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, καταξιωμένοι επιστήμονες, πιστοποιημένοι barista trainers και έμπειροι roaster από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν στους επισκέπτες του Athens Coffee Festival μία σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια και workshops γύρω από τις ορθές πρακτικές διαχείρισης του καφέ, το roasting και την παρασκευή των ροφημάτων (ibrik, espresso, hand brew). Φέτος, μάλιστα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή και το καβούρδισμα του πράσινου καφέ, και στη διαδικασία αντίληψης των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών του καφέ. Πέρα από την κλασική μέθοδο του cupping, οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για άλλες προσεγγίσεις ως προς την γευστική δοκιμή του καφέ, με τη συνδρομή του wine specialist Σίμου Γεωργόπουλου και του βραβευμένου bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλου.

Κορυφαίοι εισηγητές στα σεμινάρια

Συνολικά 27 εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με τους επισκέπτες του φεστιβάλ που θέλησαν να γνωρίσουν σε μεγαλύτερο βάρος τη μαγεία που κρύβεται μέσα σε κάθε κόκκο καφέ! Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο Q-Grader Φώτης Λέφας, οι authorised SCA trainers Ηλίας Γκρίζαλης, Στέφανος Δωματιώτης, Αντώνης Καργιώτης, Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Βαλάντης Λαμπριανίδης, Σταύρος Λαμπρινίδης,Χρήστος Λουκάκης, Γιώργος Σπιθάκης, Νίκος Ψωμάς, οι barista trainers Γιάννης Αρίκας, Γιώργος Κοντορίνης, Γιώργος Μωραΐτης, Κωνσταντίνος Τσεκούρας, Νίκος Φιλιππής, οι roasters Κώστας Εξωμανίδης, Χρήστος Καβράκος, Ιωάννης Λάζος, Κωνσταντίνος Περπινιάς, οι barista και coffee specialists Francesco Cammunci, Αλέξανδρος Γεωργούσης, Κωνσταντίνος Ιατρίδης και Μιχάλης Καραγιάννης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ–WORKSHOPS

Κατεβάστε το συνολικό πρόγραμμα του event: